Pernuțe pufoase, stropite cu miere, garnisite cu fructe din dotare! Ne plac mult aceste waffles, in special sa ne rasfatam din cand in cand cu ele duminica dimineata. Cu ceva timp in urma mi-am achizitionat un aparat de facut waffles. A stat o lunga perioada in cutie fara sa ma ating de el. De curand insa am gasit aceasta reteta pe un cont de Instagram rusesc si am zis sa o impartasesc aici cu voi pentru ca rezultatul este unul foarte bun! Daca ai un aparat de waffeles in casa nu-l lasa sa prinda praf, pune-l la treaba si foloseste aceasta reteta ca nu vei regreta!
Ingrediente:
3 oua
100 gr.unt la temperatura camerei
70 gr. zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 gr.faina
250 gr. lapte
praf de copt
1.Pentru doua oua separam albusurile de galbenus.
2. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau mixer, mixam untul la temperatra camerei, cu zaharul si esenta de vanilie pana la consistenta unei creme.
3. In compozitie adaugam un ou si doua galbenusuri. Mixam pana la omogenizarea completa.
4. Cernem faina si o adaugam in compozitie. Aruncam si un praf de sare. Amestecam cu o spatula pana la incorporarea totala a fainii. Laptele il adaugam si pe el in compozitie, treptat, in trei reprize.
5. Albusurile le batem cu 2 lingurite de zahar pana devin o spuma densa. Incorporam albusurile cu miscari de sus in jos in aluatul obtinut anterior.
6. Incalzim aparatul de waffles, turnam in fiecare casuta umplutura cu ajutorul unui polonic si le coacem pana prind o culoare aurie.
Pofta buna!
No Comments