M-am intors intr-o dupa amiaza acasa tare flamanda. Stiam ca nu am nimic preparat acasa, dar am indraznit sa deschid frigiderul pe premiza „gasesc eu ceva sa mananc”. Spre surprinderea mea am gasit cativa avocado, cateva rosii cherry si o caserola de ciuperci. Initial am zis sa imi fac un guacamole simplu (pasta de avocado cu rosii) pe paine si atat, dar ciupercile nu ma lasau in pace !
Ingrediente 6 portii
6 felii de paine
6 catei de usturoi
500 gr. ciuperci champignion
3 avocado
1 lamaie
2- 3 linguri ulei de masline
1 lingurita sos de soia (optional)
1 lingura seminte de susan / floarea-soarelui / dovleac
Asa ca, am incins rapid o tigaie cu putin ulei de floarea-soarelui, am „aruncat” un catel de usturoi zdrobit in ea. Am curatat ciupercile si le-am taiat felii si le-am prajit in tigaie la foc viu/alert. Spre sfarsit puteti adauga o lingurita de susan si putin sos de soia (in cazul in care va place si il aveti in casa).
Feliile de paine le-am prajit in toast. Usturoiul l-am taiat in jumatate si am frecat suprafata panii prajite cu el.
Avocado trebuie sa fie copt/moale. L-am curatat de sambure si coaja, l-am sfaramat/pisat cu ajutorul unei furculite, l-am asezonat cu sare, piper proaspat macinat, ulei de masline si suc de la o lamaie. Pasta obtinuta o intindem pe feliile prajite si unse cu usturoi, iar deasupra aranjam ciupercile preparate.
Nu a durat totul mai mult de 15 minute, in schimb mare petrecere au dat papilele mele gustative dupa asemenea deliciu de bruscheta!!!
Sunt curioasa daca ati incercat vreodata aceasta combinatie si daca v-a placut!
Pana atunci v-am pupat !
Mihaela
No Comments