Mic dejun si gustari/ Retete

Unt de arahide, cum se poate face in conditii de casa

unt de arahide
     Nici nu m-am gandit vreodata ca acest faimos unt de arahide se face atat de usor in conditii de casa !!! Incercam sa mi-l cumpar in general din surse sigure, sa nu contina zahar, sa nu contina amelioratori si fel de fel de „bazaconii”, la moda acum. Destul de popular peste ocean, untul de arahide a devenit in ultima vreme din ce in ce mai cautat si pe meleagurile noastre. Personal il folosesc dimineata intr-un smoothie, sau uns pe paine si cu fructe de sezon, sau pentru o pauza dulce! Cu ceva timp in urma mi-am cumparat de la un plafar cca 500 gr. arahide crude, premeditat pentru acest scop. Din anumite motive nu le-a mai venit randul si astfel amestecandu-se cu restul de pungi din dulap am uitat efectiv de ele. In schimb in una din diminetile anterioare, le-am gasit si mi-am adus aminte pentru ce scop mi le-am cumparat.
Ingrediente:

arahide crude
miere
sare

Prajim arahidele intr-o tigaie, fara ulei, fara nimic adaugat. Aveti optiunea de a le praji si in cuptor. Instructiuni de prajire cred ca nu aveti nevoie. Aveti grija insa, orice optiune ati alege sa nu le ardeti!

Turnam arahidele usor racite intr-un robot de bucatarie cu putere mare (al meu are 1300 W) si le tocam marunt la o viteza medie. Mixam compozitia.
Dupa un minut de mixare va va rezulta o compoziție sfărâmicioasa. Dupa 3 minute incepe sa devina o compozitie uleioasa, dar inca destul de grunjoasa. Iar peste un timp de mixat continuu veti obtine si untul dorit – cremos.
Este momentul in care adaugam putina sare si miere dupa gust si mai mixam inca un minut.
Il turnam intr-un vas de sticla cu capac si il punem la pastrare in frigider.
Sfat:
Pentru un rezultat optim aveti nevoie de un robot de bucatarie cu o putere mare  (minim 1000 W)
Puteti conserva untul de arahide pana la 2 saptamani in frigider. Nu se recomanda congelarea untului.
Pentru acest tip de unt va recomand rabdare, pentru a obtine un unt „ca la carte”

Hai sa ne auzim numai de bine !

Mihaela N.

 

cum se poate face untul de arahide in conditii de casa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 15 minute

     Nici nu m-am gandit vreodata ca acest faimos unt de arahide se face atat de usor in conditii de casa !!! Incercam sa mi-l cumpar in general din surse sigure, sa nu contina zahar, sa nu contina amelioratori si fel de fel de "bazaconii", la moda acum. Destul de popular peste ocean, untul de arahide a devenit in ultima vreme din ce in ce mai cautat si pe meleagurile noastre. Personal il folosesc dimineata intr-un smoothie, sau uns pe paine si cu fructe de sezon, sau pentru o pauza dulce! Cu ceva timp in urma mi-am cumparat de la un plafar cca 500 gr. arahide crude, premeditat pentru acest scop. Din anumite motive nu le-a mai venit randul si astfel amestecandu-se cu restul de pungi din dulap am uitat efectiv de ele. In schimb in una din diminetile anterioare, le-am gasit si mi-am adus aminte pentru ce scop mi le-am cumparat.

Ingredients

  • Ingrediente:
  • arahide crude
  • miere
  • sare

Instructions

1

Prajim arahidele intr-o tigaie, fara ulei fara nimic adaugat. Aveti optiunea de a le praji si in cuptor. Instructiuni de prajire cred ca nu aveti nevoie. Aveti grija insa, orice optiune ati alege sa nu le ardeti!

2

Turnam arahidele usor racite intr-un robot de bucatarie cu putere mare (al meu are 1300 W) si le tocam marunt la o viteza medie. Mixam compozitia.

3

Dupa un minut de mixare va va rezulta o compoziție sfărâmicioasa. Dupa 3 minute incepe sa devina o compozitie uleioasa, dar inca destul de grunjoasa. Iar peste un timp de mixat continuu veti obtine si untul dorit - cremos. 

4

Este momentul in care adaugam putina sare si miere dupa gust si mai mixam inca un minut.

5

Il turnam intr-un vas de sticla cu capac si il punem la pastrare in frigider.

Notes

Sfat: Pentru un rezultat optim aveti nevoie de un robot de bucatarie cu o putere mare  (minim 1000 W) Puteti conserva untul de arahide pana la 2 saptamani in frigider. Nu se recomanda congelarea untului. Pentru acest tip de unt va recomand rabdare, pentru a obtine un unt "ca la carte"

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anonim
    noiembrie 13, 2018 at 2:02 pm

    Mie nu mi-a iesit atat de lichida compozitia, era uscacioasa chiar, care o fi cauza, ma puteti ajuta? Multumesc

  • Reply
    Mihaela Negrescu
    noiembrie 13, 2018 at 2:24 pm

    Buna ziua!Puteti sa va ajutati si de putin ulei. Dar eu cred ca daca ati fi mixat-o mai mult sigur v-ar fi rezultat o compozitie mai lichida.

  • Leave a Reply