Feluri principale

Pui la cuptor umplut cu ananas si garnitura de orez

noiembrie 9, 2018

 

 

    Aveti nevoie de idei pentru pranz sau cina pentru musafiri care se anunta cu ora inainte sau de ce nu, pentru o masa festiva? Aceasta este mancarea perfecta! Cuptorul iti face o mare parte din treaba,  ananasul ii da mancarii un gust exotic, iar orezul si salata sunt garniturile propuse de mine la indemana tuturor. Voi in schimb puteti alege si alte garnituri pe care le doriti: cus-cus, quinoa, bulgur, etc. De ce o reteta cu pui? Pentru ca e usor de preparat, pentru ca e fraged si se face repede la cuptor, pentru ca e gustos si le place tuturor. Asa cum v-am obisnuit, nu imi plac retetele complexe si nu imi doresc sa petrec mult prea mult timp in bucatarie. Prefer sa savurez momentele frumoase ale vietii, atat alaturi de familie cat si cu prietenii !


Ingrediente:
1 pui intreg cca 1,5 kg
4-5 catei de usturoi
1 cutie de ananas in sirop
sucul de la o lămâie
3-4 linguri de ulei de masline
un varf de lingurita ghimbir praf
1/2 lingurita de scortisoara
sare
250 gr.orez prefiert

 

Curatam usturoiul, il strivim sau il dam prin razatoarea mica, il amestecam cu praful de ghimbir, scortisoara, sucul de la o lamaie si uleiul de masline. Si uite asa am obtinut marinada. Presaram cu sare interiorul si exteriorul puiului si il ungem cu marinada de mai sus.
Umplem interiorul puiului cu bucati de ananas, fixam cu ajutorul scobitorilor pielita si legam cu o ața picioarele puiului pentru a nu lasa bucatile de ananas sa curga in exterior. Siropul de ananas din cutie il turnam in tava. Coacem puiul in cuptor la 200 de grade C timp de o ora circa. Peste 30 de minute acoperiti puiul cu hartie de copt pentru a nu lasa sa se arda suprafata. Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe pachet. Cand puiul este gata, scoateti ananasul din interiorul lui si amestecati-l cu orez.
Daca mai aveti si o salata alaturi , aveti pranzul sau cina perfecta!

 

Pofta Buna!

V-am pupat!
Mihaela????

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply