In aceasta perioada nu cred ca exista cineva care sa nu aiba mere in casa. Dar cand ai prea multe, ce faci cu ele? O prajitura, evident! Merele sunt cred ca cele mai versatile si folosite fructe in bucatarie. Personal am incercat si gustat multe retete cu mere, deoarece mai toate prajiturile de acest fel sunt simple de preparat si cu un gust delicios! Iar prajitura cu mere pe care v-o prezint astazi, se incadreaza lejer in aceasta categorie! Ingrediente: 3 mere golden 150 gr.faina 5 gr.praf de copt 100 gr.zahar 1 lingurita scorțișoară un praf de sare 2 oua la temperatura camerei 60 ml. ulei de floarea soarelui 100 ml.lapte Aluat pentru suprafata cremoasa a prajiturii coaja de la o lamaie 65 gr.unt topit 4 linguri de zahar 1 ou + fulgi de migdale 1.Intr-un vas amestecati faina, praful de copt, sare, zaharul si scortisoara (optional). Adaugati 2 oua , uleiul de floarea-soarelui , laptele si amestecati cca 1 min pana obtineti o compozitie omogena. 2. Merele le curatati si le taiati bucati mari, neregulate. Tapetati o tava rotunda de cca 22 cm , cu hartie de copt, turnati compozitia cremoasa si distribuiti merele pe toata suprafata compozitiei. … Continuă lectura Prajitura delicioasa cu mere
Copiază și plasează acest URL în site-ul tău WordPress pentru a-l îngloba
Copiază și plasează acest cod în site-ul tău pentru a-l îngloba