In aceasta perioada nu cred ca exista cineva care sa nu aiba mere in casa. Dar cand ai prea multe, ce faci cu ele? O prajitura, evident! Merele sunt cred ca cele mai versatile si folosite fructe in bucatarie. Personal am incercat si gustat multe retete cu mere, deoarece mai toate prajiturile de acest fel sunt simple de preparat si cu un gust delicios! Iar prajitura cu mere pe care v-o prezint astazi, se incadreaza lejer in aceasta categorie!
Ingrediente:
3 mere golden
150 gr.faina
5 gr.praf de copt
100 gr.zahar
1 lingurita scorțișoară
un praf de sare
2 oua la temperatura camerei
60 ml. ulei de floarea soarelui
100 ml.lapte
Aluat pentru suprafata cremoasa a prajiturii
coaja de la o lamaie
65 gr.unt topit
4 linguri de zahar
1 ou
+
fulgi de migdale
1.Intr-un vas amestecati faina, praful de copt, sare, zaharul si scortisoara (optional). Adaugati 2 oua , uleiul de floarea-soarelui , laptele si amestecati cca 1 min pana obtineti o compozitie omogena.
2. Merele le curatati si le taiati bucati mari, neregulate. Tapetati o tava rotunda de cca 22 cm , cu hartie de copt, turnati compozitia cremoasa si distribuiti merele pe toata suprafata compozitiei.
3. Introduceti tava in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. In timp ce se coace prajitura preparam aluatul cremos.
4. Topim untul, adaugam zaharul, oul si coaja de la o lamaie. Amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Scoateti din cuptor tava si turnati aluatul cremos pe toata suprafata prajiturii. Decoram cu fulgi de migdale si o introducem din nou in cuptor pana suprafata ei devine aurie si trece de testul scobitorii.
- Prajitura se mentine umeda si gustoasa timp de 4-5 zile pe un platou cu capac.
- Fulgii de migdale se pot inlocui cu nuci sau arahide
- De asemenea, merele pot fi inlocuite cu pere,fructe de padure, piersici, etc.
- Recomandarea mea este sa o serviti alaturi de o cupa de inghetata de vanilie!
P.S. Daca incerci aceasta reteta , fa-i o poza , foloseste hashtag-ul #fantezieinbucatarie si vei face parte din galeria mea de pe instagram.
No Comments