Tort Fantezie cu Ciocolata si Frisca

septembrie 12, 2018

Aratos, simplu, nimic complicat! Cam asa as descrie acest tortšŸ˜Š. Ingredientele si blatul le-am primit la evenimentul Nordic Food la care am participat cu ceva timp in urma. Iar ce vedeti in poza a fost rezultatul fanteziei mele in bucatariešŸ˜‰. Voi va puteti juca dupa gustul si preferintele voastre si sunt sigura ca si pe voi o sa va surprinda finalul! Oricand sunteti in pana de idei pentru un desert simplu si gustos, acest tort este o solutie potrivita! ❤

Ingrediente:

1 litru frisca neindulcita 30-35% grasime
500 gr. ciocolata neagra 70% cacao
Blat de tort de casa la alegere (diametru 24-26 cm)
100 gr. zahar
200 gr. fructe de sezon
100 ml. suc de fructe la alegere

Puneti intr-un recipient  500 ml. frisca si incalziti-o la foc mediu. Amestecati incet. In momentul in care compozitia ajunge la punctul de fierbere stingeti focul si adaugati ciocolata 500 gr. Lasati compozitia  timp de 5 minute, apoi amestecati cu un tel.
Pe masura ce ciocolatata se topeste si se omogenizeaza, amestecul devine cremos, culoarea se inchide si devine similara cu cea a ciocolatei.
Dupa omogenizarea completa , lasati amestecul o jumatate de ora pe masa (sa scada temperatura), apoi puneti compozitia in congelator pentru o ora  sau la frigider pentru 2 ore. Scoateti crema din frigider si adaugati, daca doriti , putina aroma (lichior sau alte arome pe care le aveti la indemana).
Crema aromatizata se mixeaza cu mixerul la viteza maxima timp de cca 2 minute. Veti obtine o crema aerata si usoara.

Asamblare:

Blatul de tort ales il taiati in trei straturi egale pe care le stropiti cu sucul de fructe ales. Atentie: daca aveti un blat de tort mai umed puteti sa nu-i adaugati sucul de fructe sau sa folositi foarte putin. Umpleti blaturile cu crema de ciocolata preparata. Pentru gust deosebit, puneti peste crema si cateva fructe de sezon.
Mixati restul de frisca ramasa (500 ml) cu 100 gr. zahar  (cantitatea de zahar o puteti adapta gustului Dvs.) pana obtineti o crema pufoasa. Distribuiti peste tort crema si apoi ornati cu fructe de sezon!

Ca sa va bucurati de savoarea deplina a ingredientelor, recomandam sa preparati tortul seara si sa-l serviti a doua zi.



V-am pupat si imbratisat!

Mihaela N.


Niciun comentariu:

Un produs Blogger.