Tarta cu crema mascarpone si capsuni proaspete

Tarta cu crema de mascarpone si capsuni proaspete, aromate, parfumate, moi, suculente, rosii ... sa mai continui? ;). Cred ca cuvintele sunt de prisos, nu-i asa? Tind sa cred ca nu exista persoane in lumea aceasta care sa nu adore capsunile! Iar cu o astfel de tarta cu siguranta poti impresiona usor orice musafir chiar de la prima muscatura, indiferent cat de mofturos ar fi! Reteta nu este una complicata, cu ingrediente la indemana oricui si cu un efect garantat: delicios si racoros, perfect pentru a-ti face ziua mai fumoasa alaturi de cei dragi!! Daca v-am convins, hai la treaba! 😉



Ingrediente aluat fraged:
250 gr.de faina 00
125 gr. de zahar
135 gr.unt la temperatura camerei
1 ou
1 galbenus
1 lamaie
un praf de sare
tava cu fundul detasabil dim.22- 24 cm

Ingrediente crema:
250 gr. mascarpone
90 gr.zahar pudra
200 ml smantana (cca 30% grasime) pentru frisca
250-300 gr de capsuni

Intr-un bol turnam faina. In mijlocul ei adaugam zaharul, un ou intreg si un galbenus, si untul. 
Razuim niste coaja de lamaie si presaram un strop de sare pentru a potenta gustul de dulce. Daca aveti un robot de bucatarie il puteti pune pe el la treaba, daca nu, manutele si degetelele noastre sunt eficiente pentru acesta tarta. 

Amestecam toate ingrediente, energic pana veti obtine un aluat neted si moale.
Infasuram aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la rece pentru cca 30 minute.

Inainte de a scoate aluatul din frigider, preincalzim cuptorul pana la 180 de grade C.

Intindem aluatul fraged pe o hartie de copt tapetata cu faina pana la o grosime de 1/2 cm. "Imbracam" forma de tarta cu aluatul intins, avand grija sa formati si o mica margine de cca 1-1,5 cm. Intepam aluatul de mai multe ori cu furculita pentru a nu se umfla la coacere.

Coacem tarta cca 20-25 minute pe raftul din mijloc, apoi il scoatem si o lasam sa se raceasca complet.

Cat timp se raceste tarta preparam crema. Amestecam mascarpone cu jumatate din cantitatea de zahar, iar cealalata cantitate de zahar o folosim pentru a bate smantana. Frisca batuta o incorporam cu mascarpone,  astfel vom obtine crema pentru tarta noastra delicioasa.

Turnam crema intr-un posh si o repartizam frumos in cavitatea tartei. Ornam tortul cu felii de capsuni in functie de fantezia fiecaruia ❤😉😊. O lasam sa se racoreasca in frigider, minim 2 ore inainte de a fi servita!


Culori, gusturi , arome💗...toate intr-o singura tarta!!
Zile senine si minunate sa aveti!!

Hugs,
Mihaela



2 comentarii:

  1. O reteta minunată precum e și primăvara! Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag :)! Ma bucur ca e pe placul tau @Irina!Multumesc pentru vizita!!

      Ștergere

Un produs Blogger.