Hey, salutare dragilor! Astazi va propun o prajitura tare faina, sanatoasa si cu un aspect rustic pe care sigur o veti adora! Am preparat-o ieri, am publicat-o si pe Instagram si s-a dovedit o prajitura solicitata si preferata! Am lasat si acolo reteta, dar am promis sa o postez si pe blog!
Parfumata, moale, usor de preparat si fara gluten :). Cand m-am apucat sa o prepar, stiam ca vreau ceva dulce pentru a-i oferi solutii sanatoase poftei mele! Ma asteptam sa fie buna , dar nu m-am asteptat sa fie DELICIOASA!
Merele pot fi lejer inlocuite cu alte fructe de sezon, plus branza, plus iaurt si plus ovaz : o combinatie mai buna nici ca se putea! Enjoy it!
Ingrediente:
dimensiunea tavii 20*20
2 oua
100 gr de zahar brun
200 gr. branza de vaci cat mai cremoasa
120 gr. smantana / iaurt /chefir
160 gr. faina de ovaz
7 gr.praf de copt
1 lingurita scortisoara (optional)
un praf de sare
4 mere mari
sirop dintr-o lingura de miere si o lingura de suc de lamaie
Incalzitim cuptorul la 180 C. Tapetam cu hartie de copt tava pentru prajitura. Merele le curatam de coaja, le taiem in patru si le stropim cu suc de lamaie.
Cele doua oua le batem spuma cu 60 gr de zahar. Personal am micsorat cantitatea de zahar si mi s-a parut perfect. Dozati-va cantitatea de zahar in functie de gustul fiecaruia.
Peste oua am adaugat branza si iaurtul. Am mixat pana la omogenizare.
In casa am avut doar fulgi de ovaz pe care i-am maruntit intr-un blender pana am obtinut un soi de faina mai grunjoasa. Totusi va recomand sa folositi o faina de ovaz adevarata pentru un aspect final cat mai bun!
Ultimele ingrediente pe care le mai adaugam pentru a obtine compozitia finala sunt : faina de ovaz, praful de copt si praful de sare. Mai puteti adauga si scortiosoara pentru cei ce o prefera.
Incorporam toate ingredientele si rasturnam compozitia obtinuta in tava pregatita pentru copt.
Merele le distribuim pe suprafata compozitiei si le ungem cu un sirop obtinut din 1 lingura de miere si o lingura de suc de lamaie.
Coacem prajiturica timp de 45 de min cca la 180 de grade pana prinde o culoare aurie la suprafata.
Prajiturica se serveste calda, dar si a doua zi s-a prezentat de minune!!
Sa aveti spor la prajiturit !!
Cu drag,
Mihaela N.
No Comments