Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Quiche cu somon afumat, mazare si rosii cherry

noiembrie 12, 2017
Tarta cu branza si legume

Azi va propun un quiche :)!! Stiu, stiu ca v-am tot propus tarte si quiche-uri in ultima vreme, dar nu ma satur de ele!! Sunt magice, te ajuta in diferite situatii de urgenta, poti sa improvizezi mereu si la sfarsit te alegi cu combinatii inedite si savuroase! Promit sa ma mai potolesc cu ele (o vreme :)) si sa mai trec si prin alte capitole delicioase din bucatarie, dar pana atunci azi tot la Quiche cu somon afumat, cu mazare si rosii cherry, raman :)! Ingrediente de buna calitate, nutritive, benefice, combinatie unica si un gust pe masura!! Pofta mare!!

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 gr.faina
125 gr.unt
1-2 linguri de otet de vin alb

Pentru umplutura

150 gr. somon afumat
200 gr. mazare congelata
200 gr.  rosii cherry
100 gr.  branza de vaci
150 ml. smantana
2 oua mari sau 3 medii
sare si piper
cimbru uscat (optional)

Pentru preprarea aluatului de quiche am folosit unt rece. Cu ajutorul unui robot de bucatarie am amestecat faina, cuburile de unt si sare. Vom obtine o compozitie nisipoasa in care treptat adaugam otetul de vin alb. Am scos pe masa de lucru compozitia sfaramicioasa si am adunat-o intr-un aluat ferm pe care l-am invelit in folie de aluminu si l-am pus la rece pentru cca 30 minute.

 

Cat timp aluatul sta la frigider pregatim ingredientele pentru umplutura quiche-ului. Am scos la decongelat mazarea. Am taiat marunt feliile de somon. Smantana am amestecat-o cu branza, oua si am potrivit de sare si piper. In plus i-am adaugat si putin cimbru uscat. Am spalat rosiile cherry.

 

Inainte de a scoate aluatul de tarta din frigider am preincalzit cuptorul la 200 grade. Am pregatit forma de quiche pe care am uns-o cu unt si tapetat-o cu foarte putina faina.
Aluatul de quiche l-am scos din frigider si l-am intins, ajutandu-ma de faina. Am folosit o forma de tarta de 23 cm diametru. Am imbracat forma de copt cu foaia de aluat obtinuta. Inainte de a introduce tava in cuptor, am intepat aluatul de mai multe ori cu furculita.

 

Il coacem pe  raftul de jos al cuptorului pentru cca 10 minute pana pare uscat. Cand aluatul a inceput sa se intareasca si sa se usuce, l-am scos din cuptor. Am redus temperatura la 180 de grade.
Preparam umplutura pentru tarta. Amestecam smantana, branza si ouale. Compozitia rezultata o amestecam si cu restul de ingrediente: somon, mazare decongelata si rosii cherry. Am avut rosii cherry de la tara si fiind pe final de sezon erau mici. Asa ca, le-am adaugat intregi. Daca gasiti rosii cherry mai mari puteti sa le taiati jumatati!

 

Am copt quiche-ul pe raftul din mijloc, 40 minute circa.

 

 

Merita sa o incercati! Pana atunci v-am pupat!!

Mihaela

Nu uitati, ca ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Claudia
    noiembrie 13, 2017 at 2:50 pm

    Arata super apetisant! Daca ma crezi, eu pana acum nu am facut quiche.
    Nu stiu de ce ca doar nu e greu de facut.
    Cred ca al tau ma va convinge :))
    As incerca cu aluat de foietaj cumparat, ca tot am unul in frigider. Oare merge?

  • Reply
    Mihaela Negrescu
    noiembrie 13, 2017 at 10:03 pm

    Vai, e musai sa le incerci! Eu pur si simplu nu mi le mai pot scoate din minte! Am facut o adevarata pasiune pentru ele. Ma bucur daca te-ar convige quiche-ul meu ! Eu pana acum nu am facut cu foietaj cumparat, dar am vazut ca am vazut la alti bloggeri ca fac quiche-ul si cu acest tip de aluat. Hai sa ai spor!! Multumesc pentru vizita!! Pupici!!

  • Reply
    Cristina
    noiembrie 15, 2017 at 11:41 am

    Arata extraordinar de bine! Chiar o sa fac si eu unul in week-end, ca tot m-ai inspirat. 🙂

  • Reply
    Mihaela Negrescu
    noiembrie 15, 2017 at 12:44 pm

    @Cristina este foarte buna si sanatoasa!! Sigur o sa-ti placa!!

  • Leave a Reply