Mai aveam cateva retete pe lista de asteptare pentru a le publica pe blog, dar avand in vedere ca mi-a fost solicitata reteta insistent de catre multe persoane care ma urmaresc pe istorioarele de pe instagram, am zis sa-i dau prioritate si sa multumesc cerintele publicului ;)!! Hai sa va descriu in cateva cuvinte aceasta prajitura 🙂 : usor si rapid! Ce ziceti, va place? Mie daaaa!!! Este o prajitura – tarta universala! Poate fi umpluta cu fructe de orice fel sau diferite gemuri din camara! De data aceasta am ales sa fie cu pere, fiind sezonul lor!!
Â
Ingrediente:
400 gr.faina
150 gr.zahar
2 oua
1 plic praf de copt
120 gr.unt
coaja de lamaie
Umplutura
4 pere mari
sucul de la o lamaie
2 linguri de zahar
Fulgi de migdale (optional)
Turnam faina intr-un vas mare, adaugam 150 gr. de zahar si un plic de praf de copt. Amestecam toate ingredientele si adaugam cele doua oua, coaja de lamaie si untul la temperatura camerei.
Cu ajutorul mainilor sfaramam untul amestecandu-l cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat sfaramicios, dar in acelasi timp trebuie sa ne asiguram ca unim bine toate ingredientele.
Preparam si umplutura! Spalam perele si le curatam de coaja. Le taiem cubulete si le amestecam cu sucul de la o lamaie si cele doua linguri de zahar. Atentie, daca perele sunt foarte dulci si coapte diminuati cantitatea de zahar pentru a nu va rezulta o prajitura prea dulce! Turnam toata compozitia intr-o tigaie/vas si o fierbem amestecand continuu timp de 4-5 minute pana sucul se evapora si perele se inmoaie.
Am pregatitit o tava patrata de 20 cm diametru. Fundul tavei am tapetat-o cu hartie de copt. Jumatate din cantitatea de aluat am repartizat-o pe fundul tavei. Am apasat usor aluatul pentru a-i uniformiza baza.
Repartizam uniform si perele pe toata suprafata.
Iar ultimul strat am presarat restul de aluat sfaramicios peste toata suprafata prajiturii. De data aceasta nu mai apasam aluatul pentru a ramane vizibil efectul sfaramicios al aluatului. Presaram peste prajitura fulgii de migdale.
Coacem prajitura 35-40 minute circa la 180 de grade.
Prajitura va fi gata atunci cand suprafata va va rezulta usor maronie . O lasam sa se raceasca complet intainte de a fi servita!
Prajitura din aluat sfaramicios cu pere si fulgi de migdale este una foarte buna! Se mentine moale si umeda in interior timp de mai multe zile!! Incercati-o si spuneti-mi intr-un comentariu ce parere aveti!
Cu drag,
Mihaela
4 Comments
Dana Burlacu Visternicu
noiembrie 20, 2017 at 3:37 pmMinune de toamna 🙂 !
Mihaela Negrescu
noiembrie 20, 2017 at 3:38 pmAsa e, Dana 😉 bine zici!! Pupici!!
Cristina
noiembrie 21, 2017 at 8:08 amCeva bun si dulce, precum prajitura ta, ar fi numai buna langa cafeaua mea.
Mihaela Negrescu
noiembrie 21, 2017 at 8:17 amCristina, prajitura de miunune merge langa o cafea, fie a mea, fie a ta ;)!! O zi minunata sa ai!!