Desert

Brownies, reteta rapida si usoara

octombrie 6, 2017
Brownie clasic

 

Dimineata la cafea am avut chef de ceva dulce… si din pacate nu am avut :(. M-am certat si mi-am facut! 🙂 Sunt fan brownies asa ca nu am stat mult pe ganduri si am trecut la treaba. Singurica, din proprie initiativa, pana acum nu m-am mobilizat sa imi fac, asa ca datorita cafelei de dimineata ne-am pomenit cu o farfurie plina de brownies !! Am optat pentru o reteta rapida, in stilul meu 🙂 fara a sta prea mult timp in bucatarie, dar rezultatul sa fie unul optim! Hai cu reteta!!!

Ingrediente:
150 gr.unt
200 gr.zahar
50 gr.de cacao
un praf de sare
1 ligurita esenta de vanilie
2 oua reci
60 gr. de faina
50 gr. de migdale/ nuci/ cocos/ alune (optional)
Fiind o reteta rapida, incalzim din start cuptorul la 180 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Avem nevoie de o tava patrata de cca 20 cm.
Am topit untul direct intr-un vas cu fundul gros, dar la o temperatura foarte mica (dar puteti sa il topiti si la bain-marie). Incorporam zaharul, cacao si sarea. Amestecam compozitia pana la dizolvarea zaharului. Luam vasul de pe foc si il lasam putin sa se raceasca.
Adaugam esenta de vanilie si incorporam in compozitie ouale unul cate unul. Amestecam energic dupa fiecare ou pana la incorporarea completa a lui. Cand compozitia devine densa si omogena adaugam si faina si din nou amestecam la fel de energic circa 2-3 minute. Daca doriti sa adaugati si migdale/ nuci/ cocos/ alune acesta este momentul.
Transferam compozitia in tava de copt si o coacem cca 20-25 minute. Dupa ce s-a scurs timpul, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem patratele si o servim la cafea, evident!!

Mai usor de atat nici ca se poate ????!

Un wekend minunat sa aveti!!
Mihaela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply