Desert

Tort vegan de dovlecei si ciocolata

septembrie 6, 2017
Desert din dovlecei
Recunosc, cand am descoperit aceasta reteta eram foarte mirata ca exista o asemenea combinatie!! Da, stiu de tortul de morcovi, am auzit de cel de sfecla, dar de dovlecei….? Ce credeti ca am stat mult pe ganduri ? Normal ca nu, m-am aprovizionat cu ingrediente si am trecut la treaba :)!
M-a frapat faptul ca reteta nu este una complexa…, ingrediente simple, cu o preparare destul de rapida si cu mult gust !! Iar rezultatul a fost unul miraculos (nu ascund faptul ca am fost putin sceptica de rezultatul final :)!! Un tort usor umed, in aceleasi timp moale, ciocolatos, iar dovlecelul s-a pierdut in compozitia prajiturii , fara sa dea de banuit ca exista acolo!!!
Ei, uite de aceea imi place mie sa gatesc, ca descopar tot felul de combinatii culinare care ma intriga, ma fac curioasa si le si savurez la final :)!!

Ingrediente:

250 gr. de faina
300 gr. de dovlecei proaspeti
150 gr. de zahar
50 gr. de cacao
120 ml. lapte vegetal (pentru varianta nevegana se adauga lapte de vac/capra)
80 ml de ulei vegetal (am folosit ulei de floarea soarelui)
1 plic praf de copt

Preparare:

Spalati dovleceii. Ii puneti intr-un blender si ii tocati pana obtineti un soi de piure.

Piureul de dovlecei il amestecam cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.

 

Se adauga restul de ingrediente solide : faina, cacao, praful de copt si amestecam pana la incorporarea  totala in piure.

 

Urmatorul pas, adaugam si ingredientele lichide ramase : laptele vegetal si uleiul. Uleiul de preferat sa fie unul fara miros (floarea-soarelui cel rafinat sau de struguri).
Am folosit pentru copt o tava cu fundul detasabil de 24 cm, pe care am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina.

 

Cuptorul l-am preincalzit la o temperatura de 180 grade. Am copt prajitura timp de circa 30 minute.

Inainte de servire se lasa sa se raceasca .
Pentru un gust mai intens si bogat am ales sa decorez aceasta prajitura cu ciocolata pe care am topit-o la bain-marie. Pentru cei ce nu doresc niste calorii in plus ???? sau poate tin post, se poate presara peste prajitura doar niste zahar pudra!

 

Stiu ca ma repet…, dar sa stiti ca eu chiar va astept cu impresii!!

V-am pupat!! 🙂
Mihaela

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Olga Catansus
    octombrie 26, 2017 at 12:27 pm

    L-am preparat azi si eu… Astept cina savedem ce va zice familia :* Multumesc

  • Reply
    Mihaela Negrescu
    octombrie 26, 2017 at 12:30 pm

    @Olga multumesc pentru mesaj! Pofta mare sa aveti!! Astept si eu sa imi zici ce a zis familia 🙂 ;)!!O zi frumoasa in continuare!!!

  • Leave a Reply