Feluri principale/ Retete de suflet

Salata Dementiala

septembrie 21, 2017
Salata delicioasa de vara
Sunt fan salate, de orice tip: cu legume coapte sau crude, nu are nici o importanta 🙂 !! Important sa imi bucure ochii, prin explozia de culori si bineinteles sa-mi bucure si papilele gustative prin multitudinea de gusturi si vitamine !! Vanata este vedeta acestei salate, iar combinata cu un iaurt grecesc face ca gustul ei sa devina unul memorabil!!
Ingrediente 2-4 persoane:
2 vinete mari
2-3 oua
2 rosii medii
1 ardei rosu
60 de grame de cascaval
o legatura mare de patrunjel
2 catei de usturoi
3-4 linguri de iaurt grecesc ( poate fi inlocuit cu maioneza sau smantana de 12% grasime )
Spalam toate legumele. Vinetele le taiem pai si le presaram cu sare. Le lasam deoparte pentru cca 30 minute pentru a-si lasa lichidul amar.
Intre timp fierbem ouale tari. Le decojim si le taiem felii/ cubulete.
Vinetele dupa ce si-au scurs lichidul, le transferam pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unui prosop de hartie incercam sa tapetam si sa absoarbem lichidul ramas pe suprafata vinetelor. Le stropim cu ulei de masline si presaram sare .
Coacem vinetele cca 15 min la 180 C. Verificati-le totusi constant pentru a nu le usca prea tare.
Cat timp se coc vinetele, taiem cubulete si restul de legume: rosiile si ardeiul.
Patrunjelul il tocam marunt, iar usturoiul il pisam si il amestecam cu iaurtul grecesc.
Acum ca avem toate ingredientele pregatite, trecem la urmatoarea etapa a prepararii salatei si anume la asamblarea ei :). Pentru acest lucru avem nevoie de un inel de bucatarie de cca 10 cm diametru. Daca aveti inele mai mici impartiti compozitia in jumatate.
Deci, primul strat va fi cel de oua. Le amestecam cu patrunjel tocat si apasam usor cu lingura pentru a-l tasa si nivela.
poza preluata de pe instastory 🙂
Al doilea strat va fi cel de vinete, pe care il amestecam cu sosul de iaurt,usturoi si patrunjel tocat.
Aplicam aceeasi procedura de tasare si nivelare :).
Al treilea strat va fi cel de rosii si ardei evident amestecat cu patrunjel tocat.
Si ultimul strat: cascavalul ras!
Si…., am terminat de asamblat salata!! Ei, cum vi se pare? Nu-i asa ca-i aratoasa si frumoasa? 🙂
Nota: poate fi asamblata direct intr-un #lunchbox (casoleta pe care o iei cu tine la birou) si veti avea parte cu siguranta de un pranz gustos si sanatos! Si colegi invidiosi! sic sic……
Pofta buna sa aveti!!
V-am pupat!
Mihaela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply