Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Oladi – pancakes rusesti

Acest tip de clatite le incadrez lejer in categoria ” Retete de suflet “! Toata familia este indragostita de gustul lor, de simplitatea prepararii si a “formulei lor economice” :). E nevoie de un set minim de produse si de putin timp pentru a prepara aceste oladi! Daca urmariti contul meu de Instagram veti observa ca le pregatesc destul de des la micul dejun si in diverse ocazii speciale :)!

S-a intamplat si saptamana trecuta acest lucru. Eram in vizita la prietena mea Cristina de la Diva in Bucatarie. Ea a “ochit” reteta mea de oladi de pe Instagram, iar de aici pana la a face impreuna un live pe Facebook a fost foarte putin. :). Zis si facut. La treaba !!! Amuzament, distractie, aventura – cam asa as descrie acea mini-experienta si acel mini-filmulet sau hai sa-i spunem “scurtmetraj” :). Nici una dintre noi nu avea experienta similara pe live-uri si evident ca ne-am trezit si cu o latura usor dezamagitoare: dupa ce am inchis live-ul am constatat ca nu am avut un sunet bun… Eii, nu ne-am demoralizat noi asa usor, iar experienta avuta ne-a mobilizat si ne-a provocat si mai tare! Pe aceasta cale Cristina a deschis un nou proiect ” Gateste cu prietenii” si cu siguranta o veti mai vedea in actiune si cu alti prieteni bloggeri, iar eu ma gandesc serios sa mai repet experienta chiar si in formula single :)! Asa ca fiti pe faza si abonati-va la canalele mele de socializare: atat pe Facebook cat si pe Instagram!!

pancakes rusesti

Hai ,acum sa va povestesc si cum se prepara 🙂

Ingrediente pentru cca 16-20 buc. oladi:

300 grame de chefir/ lapte batut/ sana
1 ou
1 lingura de zahar
jumatate  lingurita de bicarbonat
200 – 230 grame de faina 00 ( cantitatea de faina poate usor varia, depinde de grasimea iaurtului, dimensiunea oului, etc )
un praf de sare
ulei pentru prajit

  1. Intr-un bol adanc turnam chefirul, spargem oul, adaugam sarea si zaharul. Amestecam bine compozitia si treptat adaugam si incorporam faina. Consistenta aluatului ar trebui sa fie al unei smantani groase/grase, astfel incat in momentul in care incercati sa il luati cu lingura sa nu se prelinga.
  2. Daca folositi in loc de chefir/lapte batut/sana (fiind cele mai indicate pentru aceasta reteta) , iaurt sau iaurt grecesc sau chiar smantana, ajustati cantitatea de faina in functie de consistenta aluatului. Pentru ca fiind de o alta consistenta, cantitatea de faina nu va fi aceeasi , deci ar trebui sa o adaptati  “din ochi” . Va reamintesc ca aluatul ar trebui sa aiba consistenta unei smantani goase si sa se prelinga putin mai greu din lingura cand il turnati in tigaie.
  3. Incingem putin ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei linguri punem aluatul. Prajim clatitele la foc mediu spre mare, pe fiecare parte pana devin rumenite. Un sfat pe care vi-l dau este sa intoarceti clatitele imediat ce s-a rumenit baza, nu asteptati ca la pancakes sa faca bule, doarece acest aluat tinde sa se intareasca daca il lasati  prea mult sa se faca.  Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.
  4. Se servesc calde alaturi de gemul preferat si/sau smantana, fructe, miere, etc.

Pofta buna!

P.S. Va las mai jos un print-screen cu live-ului si cateva poze de pe contul meu de Instagram cu oladi, care poate va fac si mai multa pofta!! 🙂

 

 

 

Daca le incercati, va  astept cu impresii!

Oladi - pancakes rusesti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 10 minute

Ingredients

  • Ingrediente pentru cca 16-20 buc. oladi:
  • 300 grame de chefir (iaurt, lapte batut, sana, etc)
  • 1 ou
  • 1 lingura de zahar (optional)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200-230 grame de faina 00 (cantitatea de faina poate usor varia, depinde de grasimea iaurtului si dimensiunea oului)
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit

Instructions

1

Intr-un bol adanc turnam chefirul, spargem oul, adaugam sarea si zaharul. Amestecam bine compozitia si treptat adaugam si incorporam faina. Consistenta aluatului ar trebui sa fie al unei smantani groase/grase, astfel incat in momentul in care incercati sa il luati cu lingura sa nu se prelinga.  

2

Daca folositi in loc de chefir/lapte batut/sana (fiind cele mai indicate pentru aceasta reteta) , iaurt sau iaurt grecesc sau chiar smantana, ajustati cantitatea de faina in functie de consistenta aluatului. Pentru ca fiind de o alta consistenta, cantitatea de faina nu va fi aceeasi , deci ar trebui sa o adaptati  "din ochi" . Va reamintesc ca aluatul ar trebui sa aiba consistenta unei smantani goase si sa se prelinga putin mai greu din lingura cand il turnati in tigaie.

3

Incingem putin ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei linguri punem aluatul. Prajim clatitele la foc mediu spre mare, pe fiecare parte pana devin rumenite. Un sfat pe care vi-l dau este sa intoarceti clatitele imediat ce s-a rumenit baza, nu asteptati ca la pancakes sa faca bule, doarece acest aluat tinde sa se intareasca daca il lasati  prea mult sa se faca.  Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.

4

Se servesc calde alaturi de gemul preferat si/sau smantana, fructe, miere, etc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply