Desert/ Mic dejun si gustari

Fulgi de ovaz cu mere la cuptor cu parfum de scortisoara

septembrie 26, 2017
Ovaz facut la cuptor

   Intr-o dimineata de weekend m-am trezit cu o pofta de un mic dejun altfel. Ovazul este prezent destul de des in meniul micului dejun, de aceea am vrut o schimbare, am vrut un altfel de ovaz. Aveam chef de o reinterpretare, de o combinatie de gusturi inedita si de o prezentare diferita! Rasfoind prin niste retete salvate mai demult am gasit solutia: ovaz cu mere la cuptor cu parfum de scortisoara, care s-a potrivit perfect cu acea dimineata mofturosa :)! Veti descoperi gustul bogat si aromat, lingura cu lingura, atunci cand veti savura din aceasta delicioasa mancare matinala, ce se imbina perfect cu diminetile de toamna!!

Ingrediente:


2 mere
75 gr. fulgi de ovaz
300 ml lapte (vegetal, animal sau apa)
1 ou
2 lingurite praf copt
2-3 lingurite scortisoara (in functie de preferinte)
20 ml ulei de masline
indulcitor dupa gust

Spalam merele si le taiem cuburi. Daca aveti mere de origine controlata puteti lasa merele cu tot cu coaja.
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol ( fulgii de ovaz (am gasit la Kaufland – Bio la un pret foarte bun) + indulcitor + scortisoara + praful de copt). Am mai avut in congelator si niste coacaze congelate si le-am adaugat si pe ele! Evident nu m-am putut abtine fara sa adaug si ceva de la mine. Deci, coacaza este optionala ????!
poza preluata de pe instagram

Intr-un alt bol pe cele umede (oul+laptele+uleiul). Cele doua compozitii le unim, le amestecam bine , iar rezultatul obtinut il turnam intr-o tava pentru cuptor, unsa cu ulei in prealabil.

 

Tava o bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute.

 

 

Poftim si rezultatul!! Nu este poate unul foarte aratos, dar garantez ca e gustos!!

O zi minunata sa aveti!!
Mihaela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply