Desert

Tarta integrala cu branza, crema de lamaie si mure

august 19, 2017
Saptamana trecuta am dat o fuga pana la Valcea cu niste treaba de rezolvat. Pe drum am observat vanzatori ambulanti cu mure. Evident ca nu m-am putut abtine si la intoarcere m-am oprit si mi-am cumparat. Am zis eu, de pofta 😉 !!! Am mancat cat am mancat, chiar cu pofta mare, dar ca sa le valorific la maxim si sa implinesc si poftele altora 🙂 m-am gandit sa fac si ceva deosebit cu aceste mure culese din padurile Valcei! Rezultatul a fost aceasta tarta integrala cu branza, crema de lamaie si mure! Ei, suna bine, nu-i asa? 🙂 Dar sa vedeti si ce delicioasa e : un gust dulce-acrisor combinat perfect! O puteti servi in orice moment al zilei , fie la micul dejun, fie ca o gustare, fie la sfarsitul unei mese pentru o pauza dulce!! Enjoy! 🙂

Ingrediente:
Tava detasabila diametru 26-28 cm
 
Aluatul de tarta
Faina  –  300 gr  / (200 gr. faina 00 + 100 gr. faina integrala)
Zahar – 100 gr.
ou -1 buc.
praf de copt – 1/2 pachetel
unt – 150 gr. (rece din frigider)
coaja rasa de lamaie
praf de sare
Crema de lamaie
3 oua
140 gr. de zahar
20 gr. de unt
sucul de la 2 lamai
10 gr. de amidon de porumb sau daca nu aveti o puteti inclocui cu faina
branza de vaci crema – 300 gr.
Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand ne apucam sa pregatim aceasta tarta este crema de lamaie. Aceasta crema este mult mai lejera fata de cea clasica deoarece nu contine mult unt.
Spargem ouale intr-un bol peste care adaugam zaharul.
Cu ajutorul unui mixer lucram compozitia pana vom obtine o compozitie spumoasa (cca 3 minute).
Peste compozitia rezultata adaugam sucul de la 2 lamai si cele 10 gr. de amidon de porumb. Amestecam din nou pana la omogenizare.
Crema obtinuta o vom fierbe la bain-marie. Amestecam constant compozitia pana cand se va ingrosa. Luam de pe foc crema si adaugam untul. Amestecam pana la dizolvare. Lasam crema sa se raceasca intr-un bol de sticla.

 

Pentru aluatul de tarta se amesteca ouale cu zaharul, peste care se agauga si restul de ingrediente : faina, praful de copt, untul, coaja de lamaie si un praf de sare. Totul se amesteca rapid. Pentru a ma ajuta am folosit mixerul cu carlige pentru aluat si in acest fel totul a fost gata in cateva minute :). Va rezulta un aluat foarte usor modelabil si nelipicios.
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor. Grosimea aluatului de cca 1 cm. Transferam aluatul in tava de copt, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu putina faina.
Branza o amestecam cu crema de lamaie.
Crema obtinuta o turnam in tarta si decoram cu mure dupa gust si plac!

 

Coacem tarta in cuptor care a fost incalzit in prealabil, timp de 35 minute circa la 180 grade.
Se serveste rece in orice moment al zilei!
Sa aveti spor la prajiturit!!
V-am pupat!
Mihaela

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply