Desert

Prajitura cu piersici si iaurt

august 26, 2017

 

Profitam de ultimele zile calendaristice din vara, ca sa ne mai delectam cu culori, cu parfum, cu energia verii, cu fructe care mai de care … :)! Parfumul piersicilor este cel care imi lipseste cel mai mult in timpul anului asa ca mai profit inca cat se mai poate de aceste fructe parfumate atat in stare pura cat si in prajituri!! Propunerea mea de azi nu este una complexa si nu o sa va tina in bucatarie, decat pret de cateva minute, plus puneti cuptorul la treaba si lasati-l sa coaca prajitura :)! Iar rezultatul va fi o pufosenie parfumata si delicioasa sau as mai numi-o „prajitura cu parfum” ;)!!!!

 
Ingrediente :
tava detasabila de 28 cm
300 gr. de faina
4 oua
150 gr. de zahar
80 ml. ulei de floarea soarelui
800 gr. de piersici
150 ml. iaurt
1 pliculet de praf de copt
o lingurita de esenta de vanilie
coaja de lamaie
Batem ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam la aceasta compozite iaurtul si uleiul si cand vor fi bine amestecate in compozitie adaugati faina, praful de copt, coaja de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie.
Decojim piersicile si le taiem felii subtiri.
Intr-o tava cu fundul detasabil turnam compozitia. In prealabil am uns-o cu putin ulei si tapetat-o cu faina. O coacem in cuptorul preincalzit , la o temperatura de 180 grade pentru cca 40 minute.

 

 

 

 

Ei ce v-am zis? Chiar sunt curioasa, cat ati stat in bucatarie pentru a o prepara? Iar rezultatul cum a fost?

Sa aveti spor la prajiturit si un weekend minunat!!!

V-am pupat!!
Mihaela N.

Nu uitati, ca ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply