Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Quiche rustic cu ficat si verdeata

iunie 23, 2017

 

Sunt fan tarte, quiche-uri…. cred ca știți deja :). In plus imi place enorm sa ma „joc” in bucătărie cu ingredientele, sa experimentez si sa descopăr gusturi inedite, sunt mereu in căutarea adevăratelor explozii de gust. Iar tartele si quiche-rile sunt preparatele perfecte pentru mine. Cu ele reușesc sa experimentez după pofta inimii mele, sa valorific ceea ce am prin frigider si nu vreau sa se irosească…Partea frumoasa e ca pot fi servite la orice ora si pot fi savurate atât individual cat si alături de o salata. Ce sa mai , sunt irezistibile!
Având in vedere ca imi rămăseseră ficatei nemâncați si multa verdeața, pe care am adus-o cu un weekend anterior de la tara, era pacat sa nu le valorific. Rezultatul il vedeti : un quiche rustic plin de verdeata care o sa va satisfaca cele mai ascunse pofte!!


Ingredientetava diametru 26- 28 cm

Pentru aluat:

100 gr.unt rece
200 gr.faina
1 lingura otet
2 linguri apa rece
sare

Pentru umplutura
200 gr. ficatel prajit
150 gr. telemea de vaci/oi
1 legatura de loboda
1 legatura de patrunjel
4-5 foi de salata verde

Pentru glazura
200 gr.smantana 12-15%
3 oua
sare
piper
boia

 

Pentru aluat, am maruntit untul intr-un mixer cu cutite si l-am amestecat cu 2 linguri de apa si restul de ingrediente: faina si otetul.
Am format o bila din aluat.

Am invelit-o in folie si am pus-o la rece pentru cca o ora. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade C, am uns forma de tarta cu unt si am tapetat-o cu faina.

Aluatul l-am intins pe o suprafata de lucru presarat cu faina pana la o grosime de cca 0,5 mm.
Am tapetat forma cu aceasta si l-am intepat de mai multe ori cu furculita.

Am precopt aluatul cca 10 minute, apoi l-am scos sa se raceasca.

Pentru umplutura, eu am folosit ficatei deja prajiti (facusem ficatei pane cu o zi inainte si nu s-au mancat toti), dar la fel de bine puteti folosi sunca, piept de pui, etc.

Am spalat verdeata: loboda, patrunjelul si salata verde.

Le-am tocat marunt.

Pe aluatul precopt am distribuit ficateii, verdeata si bucati de telemea.

Pentru glazura , am batut smantana fermentata cu ouale, am sarat cu grija si condimentat cu piper si boia dupa gust.

Am turnat peste ingredientele distribuite deja in tava, toata compozitia obtinuta.

L-am copt timp de 45 minute. Am acoperit cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata.

 

La servire l-am stropit cu ulei de masline!! Un deliciu!!
Stiu ca ma repet, dar chiar va astept cu impresii :)!!
V-am pupat !

Mihaela

Nu uitati, ca ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply