Feluri principale/ Retete de suflet

Salata Vinegreta

ianuarie 9, 2017

Va salut in Noul An 2017!! Am terminat cu vacantele, cu concediile si incet incet ne revenim la rutina programul zilnic ????…Dupa mesele copioase de dupa sarbatori ar cam trebui sa ii acordam si organismului nostru un mic repaus, iar salatele sunt o buna optiune ????!!

Poftim la salata Vinegreta!!…legume din plin , in care folosim ingrediente accesibile in aceasta perioada, condimentate dupa gust :)!! O salata nelipsita de pe masa de Revelion in copilaria mea, deci lejer o pot incadra in retetele mele de suflet , perfecta pentru cei care doreau ceva mai lejer sau tineau inca post, avand in vedere ca pe rit vechi Craciunul urma dupa Revelion….

Ingrediente:

Cartofi – 500 gr. cca 3 – 4 buc. medii
sfecla – 400 gr. – cca 2 buc. medii
morcov – 250 gr. – cca 2 buc. medii
castraveti murati- 350 gr. 3 – 4 buc.
ceapa 200 gr. – 2 cepe medii
mazare verde/ fasole – 350 gr.
ulei de floarea-soarelui
sare
piper
Optional se mai pot adauga si 2 mere si/sau varza

Nu e nimic complicat la aceata salata , iar unii chiar o aseamana cu salata beouf ????.
Legumele se fierb: aveti optiunea pentru sfecla sa o coaceti in cuptor. Mi se pare ca are un gust mult mai bun.
Dupa ce sunt gata fierte/coapte toate legumele : cartofii, sfecla si morcovul le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Legumele taiate le punem intr-un bol incapator, in care vom mai adauga : ceapa, castravetii taiati cubulete si mazarea din borcan (stors lichidul din borcan si spalat mazarea in apa curata).
Amestecam ingredientele, adaugam ulei  de floarea-soarelui sau de struguri si potrivim dupa gustul fiecaruia de sare si pipier. Amestecam ingredientele si lasam salata la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

V-o recomand si evident Va astept cu impresii 🙂
Pofta Buna !!

Mihaela

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply