400 gr. de faina
200 ml lapte/apa
7 gr.drojdie uscata
50 ml.ulei de masline
1 lingurita miere
100 gr.rosii uscate
50 gr.seminte
patrunjel
oregano
apa si otet
Dizolvam drojdia intr-un pahar cu 100 ml lapte caldut si o lingurita de miere. Acoperiti paharul si lasati-l pana se activeaza drojdia si deasupra s-a format o spuma de cativa centimetri.
Intr-un bol, cernem faina si in centru turnam laptele si cu drojdia activata.
Incepeti sa amestecati cu o furculita, incorporand faina in lichid . Adaugati sarea, restul de lapte (100 ml) putin cate putin, uleiul de masline turnandu-l in fir subtire. Continuati sa framantati cu mana pana cand va va rezulta un aluat omogen si elastic.
Aluatul rezultat il transferam intr-un bol in prealabil uns cu ulei. Acoperiti-l cu un prosop de in,
usor-umed si lasati-l intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp spalati rosiile uscate si fierbeti-le timp de 5 minute intr-un vas cu apa si o lingura de otet.
Scoateti de pe foc rosiile si scurgeti-le de apa.
Intr-un mixer adaugati patrunjelul, rosiile si cu seminte (dovleac, in, seminte de floarea-soarelui, etc…).
Le tocati pana obtineti o crema moale, care poate fi usor intinsa.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindeti pasta cu telul si distribuiti uniform pasta/crema de rosii pe toata suprafata. Presarati deasupra oregano uscat.
Rulati aluatul si taiati-l in jumatate.
Uniti cele doua extreme, mentinand taietura in sus si imperechiati partile.
Puteti sa o lasati pe lung aceasta paine si sa o puneti intr-o tava de cozonac sau sa ii uniti cele doua extreme si sa ii dati o forma rotunda.
Acoperiti painea si o mai lasati sa se odihneasca pentru inca 30 de minute. Inainte de a o baga la cuptor ungeti suprafata cu lapte.
Coaceti painea la 200C timp de 10 minute, iar apoi micsorati temperatura la 180C si contunuati coacerea pentru inca 20 de minute.
Rezulta o paine usor-umeda si cu un gust inconfundabil de gustos!!
Sa aveti pofta!!
V-am pupat,
Mihaela
2 Comments
Cristea Dana
februarie 13, 2017 at 5:43 pmO bunatate!!! Zi frumoasa!
negrescu mihaela
februarie 13, 2017 at 5:44 pmSa stii Dana, ca e o bunatate :)!! Merci, o zi super si tie!!