125 gr. unt la temperatura camerei
135 ml lapte
baton de vanilie
265 gr faina
2 oua la temperatura camerei
1 lingurita rasa de bicarbonat
135 gr. zahar (eu am injumatatit cantitatea)
100 gr. fulgi de ciocolata
1 lingurita rasa sare
1. Pentru a prepara briosele cu fulgi de ciocolata, lucram untul cu zaharul la temperatura camerei cu ajutorul mixerului pana obtinem un amestec spumos si pufos.
2. Batonul de vanilie il despicam si cu ajutorul unui cutit (cu partea din spate ) scoatem semintele de vanilie si le adaugam in compozitia spumoasa.
3. Din nou cu ajutorul mixerului incorporam ouale (la temperatura camerei) unul cate unu pana se absorb in amestec.
4. Cernem in vas in continuare faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Veti observa ca la amestecarea ingredientelor, compozitia devine destul de compacta, iar cu ajutorul laptelui , adaugand progresiv, veti obtine o compozitie pufoasa si usor de manevrat.
5. Ultimele in compozitie adaugam fulgii de ciocolata – 80 gr . Le incorporam cu ajutorul unei spatule. Apoi amestecul il transferam intr-un sac-a-poche de unica folosinta, in acest fel puteti face un lucru curat cand le transferati in forma de briose. Daca nu aveti un sac-a-poche puteti folosi o lingurita. Nu umpleti formele prea mult, incercati sa le umpleti cam la 2/3 din capacitate.
6. Fulgii de ciocolata ramasi , presarati-i in forme deasupra si coacem briosele in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade, timp de cca 15 minute. Nu uitati de testul scobitorii :).
Credeti-ma, ca vor fi pe placul si chiar a celor mai mofturosi 🙂
Daca ti-a placut aceasta reteta, pregatesti-o si te astept cu impresii si comentarii 🙂
Enjoy!!
V-am pupat !!
Mihaela
No Comments