Desert

Biscuiti crocanti cu aroma de vanilie

august 16, 2016

 

Suntem mari amatori de biscuiti :). In familia noastra este o adevarata rutina dimineata, sa savuram biscuiti la ceai, cafea si lapte, insa cei pe care ii gasim in comert nu ne inspira deloc. De aceea cand prind (si se intampla destul de des), gandindu-ma ca stiu macar ce ingrediente contin, pregatesc biscuitii in bucataria mea :)! Nu o sa aveti foarte mult de lucru cu ei, va garantez, iar in plus ca bonus o sa aveti multumirea pe care o am si eu, ca stiu ce „bag” in mine si in copiii mei. Cantitatea de zahar este redusa la jumatate fata de reteta originala (reteta luata dintr-o carte veche de dulciuri), se topesc efectiv in gura, iar aroma de vanilie va va umple casa cu un parfum imbietor!!

Ingrediente pentru 8 persoane:

Aluat
200 gr.faina
100 gr.unt
50 gr. zahar
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de esenta naturala de vanile de Madagascar
 un pic de sare
Crema cu ciocolata alba (optional)
100 gr. ciocolata alba
2 linguri de smantana pentru frisca

1 lingurita lichior de vanilie / esenta naturala de vanile de Madagascar

Untul il scoatem din frigider si il lasam la temperatura camerei sa se inmoaie.
Cernem printr-o sita faina si praful de copt. In mijlocul compozitiei rezultate facem o gaura in care adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, oul si esenta naturala de vanilie de Madagascar.

Amestecam delicat cu buricele degetelor pana obtinem un aluat moale si usor de manevrat.

Intindem aluatul pana la o grosime de cca 0,5-1 cm.
Cu ajutorul unor forme de biscuiti rotund, decupam din aluat.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul in prealabil preincalzit la 180 C si coacem biscuitii timp de 15-20 min, pana cand prind o culoare usor aurie.

Dupe ce timpul s-a scurs scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca complet.

Intre timp pregatim crema de ciocolata alba care poate fi optionla.
Tocam marunt ciocolata alba si o topim intr-un vas la bagnomarie.
Intr-un alt vas incalziti smantana, pe care o turnam in fir peste ciocolata.
Amestecam usor pana cele doua compozitii devin o crema lucioasa.
Luam crema de pe foc si adaugam esenta naturala de vanilie. Amestecam bine pana la incorporarea completa.
Cu ajutorul unei lingurite distribuim crema pe partea plata a biscuitului si lipim un alt biscuite tot cu partea plata.

Se tin la frigider pana se intareste crema.

Sa aveti pofta!!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply