O reteta ideala pentru cine vrea sa incerce arome noi respectand diete sau pentru cine are intoleranta la gluten. Quinoa este o planta erbacee , originara din America de Sud, care in ultimul timp a castigat un loc pe mesele noastre, pentru versatilitatea ei si pentru proprietatile sale nutritive. In comert gasim mai multe feluri de quinoa care se diferentiaza prin culoare: alba, rosie si neagra. Este usor digerabila, bogata in proteine, contine: fibre, fosfor, fier, magneziu, zinc si importante minerale, iar toate acestea sunt indinspensabile pentru dietele noastre. In plus, vor fi multumiti cei care incearca sa reduca aportul de grasimi, deoarece contine grasimi saturate. In trei cuvinte : nu te ingrasi :).
Dupa cum spuneam mai sus vor fi incantati de quinoa si cei care au intoleranta la gluten, acest produs constituind o alternativa viabila pentru a realiza variate feluri de mancare. Salata prezentata in aceasta postare o puteti incadra in aceasta categorie :).
Ingrediente pentru 4 persoane:
250 gr. de quinoa
600 ml apa
3 castraveti
3 rosii
2 lingurite de seminte de susan
un morcov de marime medie
200 gr. de naut fiert
patrunjel
ulei de masline
sare
piper
suc de lamaie optional
Spalati bine quinoa in apa rece. Puneti-o la fiert in 600 ml de apa si sare. Dupa ce a fiert clatiti-o si lasati-o sa se raceasca.
Intre timp taiati marunt castravetii, rosiile si dati prin razatoare morcovul. Toate ingredientele taiate le puneti intr-un recipient/bol adanc peste care turnati si quinoa deja racita, naut-ul fiert si in prealabil spalat, seminte de susan si tot in bol aruncati o mana plina de patrunjel proaspat tocat.
Condimentati salata dupa gust cu ulei de masline , sare si piper, iar pentru cei doritori de putin acru sucul de la o lamaie.
Pofta buna!!
No Comments