Desert

Biscuiti din faina de orez si picaturi de ciocolata

mai 11, 2016

 

Imi place sa experimentez in bucatarie, nu ma limitez doar la mancarurile clasice…. Sunt o persoana curioasa din fire si mai ales pofticioasa ;)! Sunt adepta echilibrului si moderatiei , iar cel mai important incerc sa imi ascult corpul!
Am insa deseori blocaje, deoarece gusturile mele nu coincid cu cele ale copiilor (baietii mei au 12 ani si 6 ani) si nu prea se omoara cu experimentele mele culinare….Deseori ma trezesc ca mancarea pe care o fac, o mananc doar eu cu sotul… :(. De aceea, daca tot fac experimente, incerc cumva sa impac ambele tabere!
Cei de la Nosugarshop.ro mi-au facut cadou un cosulet cu produse sanatoase si pe aceasta cale le multumesc!! Asa ca m-am pus pe treaba in stilul meu: sa nu fie complex, sa fie rapid, sa fie sanatos 🙂 si sa ii tenteze pe copii, evident!! Mi-au iesit acesti biscuiti ochiosi si aratosi!! :). Biscuiti FARA lactoza, pe baza de faina de orez, deci FARA gluten, cu picaturi de ciocolata FARA zahar, perfecti pentru un mic dejun lejer si fara sentimente de vinovatie ;). Ei, ce ziceti? Intre timp va las mai jos reteta, in cazul care v-am convins ;)!!

Ingrediente:

2 oua
80 de grame de zahar Green Sugar
250 gr. faina de orez
100 gr. picaturi de ciocolata fara zahar
70 ml. de ulei de floarea soarelui

Amestecam ouale cu zaharul si mixam pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata. Adaugati faina de orez cernuta si incorporati-o bine in compozitie. Ulterior adaugati si uleiul.

La sfarsit completam compozitia cu picaturile de ciocolata.

Intr-o tava , tapetata cu hartie de copt asezam bilute din compozitia obtinuta pe care le aplatizam usor.

Introducem tava , in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 minute. Biscuitii trebuie sa prinda o tenta aurie.

Ii lasam sa se raceasca si ii savuram cu drag, alaturi de o cafea sau un ceai, sau ca si gustare la birou :)!!, iar copii mei sa stiti ca nici nu au banuit de experimentele mele culinare 😉

P.S. Tips:
In loc de picaturi de ciocolata, cred ca ar merge la fel de bine si stafidele.
Incepand cu a doua zi au devenit si mai delicioase 😉

Pupici!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply