Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Pancakes, reteta clasica

aprilie 19, 2016

 

 

Am incercat diverse retete de pancakes, insa pana acum nu m-a incantat nici macar una. Rezultatele de fiecare data nu erau pe masura asteptarilor : ba rezultau uscate, ba fara savoare, ba dupa racire isi schimbau consistenta si gustul, etc, deci din pacate nu erau pe gustul meu si in consecinta o perioada nu le mai faceam. Copiii mei insa tot insistau si evident gratie lor am tot incercat din nou si din nou 😉 pana de curand, cand am descoperit o reteta simpla si rapida care nu putea sa ramana in sertar ;).

Ingrediente 8-10 pancakes-uri:

200 gr.de faina 00
1 lingura de zahar
2 lingurite de praf de copt
3 linguri de ulei de floarea soarelui sau orice alt ulei neparfumat
200 ml de lapte
2 oua
unt pentru a unge tigaia
sare

Intr-un recipient unim toate ingredientele uscate: faina, zaharul, sare si praful de copt.
Separam albusul de galbenus. Galbenusul il amestecam cu laptele ( am folosit si lapte vegetal, iar rezultatul a fost la fel de bun) si uleiul, iar albusul il batem spuma cu putina sare.

Ingredientele uscate le amestecam cu cele lichide, iar la sfarsit adugam si albusurile spuma amestecand incet de jos in sus. Vom obtine o compozitie semilichida usor manevrabila.

Luam o tigaie antiaderenta si lasam putin unt in ea sa se topeasca la foc incet. Odata ce s-a incalzit tigaia suficient, adaugam doua-trei linguri din compozitia obtinuta incercand sa obtinem o forma rotunda de circa 10-12 cm diametru.
Cand suprafata clatitei va fi „presarata” cu bule este momentul sa o intoarcem si pe cealalta parte pentru a-i finaliza coacerea.
Continuam asa pana cand terminam compozitia.

Aceste pancakes-uri se pot servi cu gem, ciocolata sau miere!! Ai mei baieti, cel putin in weekend ,vor sa fie rasfatati cu un asfel de mic dejun, consistent si gustos!! Garantat cu aceasta reteta ii veti rasfata oricand si voi pe ai vostri membri ai familiei .

Enjoy dragilor!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply