Ingrediente:
480 gr. faina (impartita in 150 gr.+300 gr)
260 gr. zahar
100 ml pahar apa fierbinte
1 ou
1 lingurita de bicarbonat de sodiu+otet pentru stingere
50 gr. unt la temperatura camerei
coaja de lamaie
Mix condimente:
pudra scortisoara
pudra de nucsoara
pudra de ghimbir
Din fiecare am pus cate 1/2 lingurita, pentru ca mi-a fost frica sa nu fie prea puternice aromele, avand in vedere ca erau pentru copii.
Procesul este unul simplu, dar necesita un pic de atentie.
In primul rand, intr-un vas de inox topim zaharul (o lingura plina) pana cand capata o tenta maronie inchis.
Peste zahar turnam apa fierbinte (atentie sa nu va ardeti) si 260 gr de zahar. Scoatem vasul de pr foc.
Imediat ce cantitatea de zahar s-a dizolvat turnam 150 gr. de faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
In timp ce compozitia lichida se raceste usor, intr-un alt vas amestecam: faina 300 gr, o lingurita de bicarbonat dizolvat in otet si coaja de lamaie.
Amestecul lichid din vasul de inox se toarna peste cel uscat, iar ulterior se adauga oul si untul.
Se amesteca. Vom obtine un aluat compact si nelipicios.
Turta dulce am facut doua zile consecutiv ;). Prima tura am decorat-o cu copiii la gradinita lui David cu ornamentele primite de la Dr.Oetker, iar tura doi am facut-o pentru a fi savurata de catre noi si viitorii colindatori si evident decorata corespunzator 😉
Enjoy!!
P.S. In seara asta in meniu avem vin rosu fiert cu turta dulce 😉 😉 ;)!! si in plus va las si cateva poze (facute cu telefonul mobil) de la distractia noastra de la gradinita!
No Comments