Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Turta dulce

decembrie 23, 2015
     Nu sunt eu cel mai mare fan al turtei dulci, dar atmosfera asta de sarbatoare chiar m-a acaparat foarte serios! Recunosc, nu am facut niciodata pana acum cu manutele mele turta dulce, de gustat, insa am gustat-o.;). Si cum va spuneam, nu m-a dat pe spate niciodata ;). Cel ce m-a mobilizat insa a fost baietelul mai mic, David, care in momentul in care a vazut cadoul primit de la Dr.Oetker a zis : „Mami, astea sunt perfecte pentru a decora turta dulce!”. Evident atunci mi s-a aprins si mie beculetul ;). De ce nu? Era ocazia perfecta sa incerc sa prepar si mai ales sa decorez o turta dulce. Luand in considerare ca David a fost cu idea, am facut-o “si mai si mai lata”. Am mers la gradinita , unde impreuna cu Doamna Georgiana , educatoarea Grupei Buburuzelor si cu colegii lui David am decorat cele mai hazlii turte dulci. Era pacat sa nu valorificam resursele inepuizabile ale acestor Buburuze. S-au descurcat de minune, iar in final fiecare a plecat acasa cu ceva in “traistă”: braduti, omuleti, inimioare, ingerasi sau reni. Sedinta de decorare  a avut un real succes pentru ca seara a venit si feedback-ul. Mamicile Buburuzelor au tinut sa ne dea ceva calificative.  In concluzie, Buburuzele s-au descurcat cu brio, iar eu m-am ales cu alte sarcini: “…… vrem pizza si sandwich-uri cu fețe haioase !!! “ – au strigat Buburuzoaicele si Buburuzoii. Si nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca aceste “insecte” mici nu isi vor implini poftele…

 

Ingrediente:

480 gr. faina (impartita in 150 gr.+300 gr)
260 gr. zahar
100 ml pahar apa fierbinte
1 ou
1 lingurita de bicarbonat de sodiu+otet pentru stingere

50 gr. unt la temperatura camerei
coaja de lamaie

Mix condimente:
pudra scortisoara
pudra de nucsoara
pudra de ghimbir

Din fiecare am pus cate 1/2 lingurita, pentru ca mi-a fost frica sa nu fie prea puternice aromele, avand in vedere ca erau pentru copii.

Procesul este unul simplu, dar necesita un pic de atentie.

In primul rand, intr-un vas de inox topim zaharul (o lingura plina) pana cand capata o tenta maronie inchis.

 

 

Peste zahar turnam apa fierbinte (atentie sa nu va ardeti) si 260 gr de zahar. Scoatem vasul de pr foc.

Imediat ce cantitatea de zahar s-a dizolvat turnam 150 gr. de faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

In timp ce compozitia lichida se raceste usor, intr-un alt vas amestecam: faina 300 gr, o lingurita de bicarbonat dizolvat in otet si coaja de lamaie.
Amestecul lichid din vasul de inox se toarna peste cel uscat, iar ulterior se adauga oul si untul.

Se amesteca. Vom obtine un aluat compact si nelipicios.

 

 

 

 

Turta dulce am facut doua zile consecutiv ;). Prima tura am decorat-o cu copiii la gradinita lui David cu ornamentele primite de la Dr.Oetker, iar tura doi am facut-o pentru a fi savurata de catre noi si viitorii colindatori si evident decorata corespunzator 😉

 

 

Enjoy!!

P.S. In seara asta in meniu avem vin rosu fiert cu turta dulce 😉 😉 ;)!! si in plus va las si cateva poze (facute cu telefonul mobil) de la distractia noastra de la gradinita!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply