Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Panna Cotta cu Ciocolata

noiembrie 4, 2015
Cristina de la Diva in Bucatarie m-a provocat la un concurs cu ornamente dulci de la Dr.Oetker! Am optat pentru o panna cotta cu ciocolata- un desert simplu, delicios si de efect!!
Ingrediente:

400 ml frisca lichida
100 ml lapte 
1 pachet de gelatina de 10 grame
100 gr. de zahar
100 gr.ciocolata 
20 gr.unt
esenta de vanilie 

1.In 100 ml. de lapte turnam pliculetul de gelatina si il lasam la inmuiat cca 10 min.
2.Intre timp am pus intr-un vas frisca cu zaharul si le-am lasat pe foc sa se infierbante, dar atentie, nu trebuie sa fiarba! Cand zaharul s-a dizolvat si frisca este deja fierbinte, turnam peste ea gelatina expandata cu laptele.
3.Amestecam bine pana la dizolvarea gelatinei. Se ia de pe foc si  se adauga esenta de vanilie.
4. Pregatim paharele/formele. Turnam compozitia. Se lasa la frigider pentru cca 4 ore.
5. Inainte de servire scufunda vasele cateva secunde in apa fierbine si rastoarna-le pe o farfurie, in cazul in care nu doriti sa le serviti direct in pahar sau vas. Atentie apa nu trebuie sa intre in contact cu panna cotta.

6. Inainte de servire se pregateste si ciocolata topita.
Ciocolata se amesteca cu untul si o topim fie la bain marin, fie in cuptorul cu microunde.
7.Pentru a decora acest desert,am ales ornamente dulci de la Dr.Oetker!
Pofta mare sa aveti!
Mihaela

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Adela Zilahi
    noiembrie 7, 2015 at 6:04 am

    Arata super bine!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 7, 2015 at 6:06 am

    Merci frumos Adela!!!Pupici!!

  • Reply
    agenda nico
    noiembrie 15, 2015 at 7:05 am

    Ce bine arata! Ce buna este panna cotta.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 16, 2015 at 9:40 am

    Merci Nico!!Este unul din deserturile mele preferate!!Multumesc pentru vizita!!Pupici!!

  • Leave a Reply