Hummus-ul – faimoasa crema de naut din lumea intreaga! In afara de faptul ca este delicios, este si sanatos…stiti voi asta deja mai bine ca mine ;)…, dar nu strica sa va mai reamintesc ;): naut-ul – bogat in proteine, fibre , omega 3, vitamine , saruri minerale (magneziu, fosfor, calciu, potasiu…), iar tahina, mai exact susanul are si el zeci de beneficii ale lui….Concluzia: simplu, usor si sanatos!!
250 gr.de naut fiert
2 lingurite de tahina
1 catel de usturoi
suc de la o lamaie
ulei de masline
sare
boia
Se pune la inmuiat naut-ul cu o seara inainte, cca 125-150 grame.
A doua zi il fierbem intr-o apa curata/noua, pret de cateva minute cu sare ( folosesc oala de presiune si fierb in ea naut-ul timp de 20 min cca. ). La fierbere normala cred ca ar dura mai mult de o ora.
NOTA: Partea cu fierberea este importanta….Mai bine il fierbeti ceva mai mult, in caz contrar riscati sa gasiti bucati de naut prin crema….
Evident ca aveti optiunea naut-ul fiert pe care il gasiti in orice supermarket. 🙂
Se scurge de apa. Pastram apa intr-un pahar pentru a putea da la mixare cremozitatea dorita hummus-ului.
Pentru hummus avem nevoie neaparat de tahina, pe care o gasim in comert de regula (eu pentru ea am optat…. l-am gasit la Auchan).
In cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie se poate prepara si acasa. Aceasta este reteta gasita pe net:
50 gr.susan+25 ml.ulei+sare. Se mixeaza si ar trebui sa va rezulte o pasta destul de densa 😉
Din acest moment cu un robot de bucatarie vertical sau o cana mixer, faceti toata treaba.
Toate ingredientele mentionate mai sus le mixam, impreuna cu putina apa (pe care o adaugam treptat) pana obtinem o crema densa fara bucati, intr-un cuvant perfecta :).
Perfecta pentru a o putea servi cu legume crude, perfecta pe paine, perfecta in ce combinatii doriti :)…
Hummus-ul poate fi pastrat intr-o caserola cu capac pentru cateva zile (cca 5) in frigider.
Pofta buna!!!
No Comments