Tortul Sacher este un simbol al Austriei ! Are o istorie de peste 200 de ani si care inca astazi, incanta papilele gustative a multor europeni! Un tort ciocolatos cu gem de caise!!!
Ingrediente:
150 gr. ciocolata menajera
150 gr.unt
150 gr.zahar
150 gr.faina
sare
6 oua
2 lingurite praf de copt
Gem de caise
glazura de ciocolata din comert (cca 300 gr. glazura lichida obtinuta)
Ciocolata impreuna cu 50 de gr. de unt am topit-o la cuptorul cu microunde. O alta alternativa de a topi ciocolata este baia de aburi…
Restul de unt deasemenea il topiti si il amestecati cu zaharul si un pic de sare.
Seprati albusurile de galbenusuri.
Cele doua compozitii ciocolata topita si respectiv untul topit,zaharul si sarea le unim, la care se mai adauga si galbenusurile.
Albusul il bateti spuma cu ajutorul unui mixer de bucatarie, care ulterior se toarna peste compozitia mai sus obtinuta( ciocolata,unt si galbenusuri).
Pregatiti o tava cu fundul detasabil de 24/26 cm diametru, tapetati-o cu hartie de copt, iar marginea tavii ungeti-o cu unt si turnati compozitia rezultata.
Se da la cuptor (in prealabil incalzit) si se tine cca 45 minute la 160 de grade. Totusi aveti grija, dupa 30 de minute verificati prajitura (mai depinde si de cuptorul fiecaruia),de exemplu eu am tinut-o mai putin decat mi-a fost indicat in reteta originala pe care o gasiti aici.
Am lasat sa se raceasca prajitura, am taiat-o in jumatate,(optional se insiropeaza cu un pic de sirop de zahar), interiorul l-am uns cu gem,iar suprafata am acoperit-o cu glazura de ciocolata.
Rezultatul: un tort ciocolatos foarte gustos!!!!!Pofta mare!!!
23 Comments
liana
mai 28, 2012 at 12:44 pmooo, de cand vreau sa fac asa ceva! am mancat originalul dar inca nu m-am incumetat sa incerc sa-mi fac si eu 🙂
TeoBucatar
mai 28, 2012 at 7:05 pmNici eu nu am "ajuns" la el dar trebuie sa-l incerc!Am furat reteta!
Simona
mai 28, 2012 at 7:10 pmFoarte bine arata! Am mai vazut undeva, demult, tortul asta. Am salvat reteta!
Pupici
Ruxi
mai 29, 2012 at 6:11 amIti lasa gura apa! Ai facut o alegere foarte buna sa pregatesti acest tort, ciocolata e numai buna pentru zilele acestea friguroase. Pupici
Cristina
mai 29, 2012 at 6:23 amExcelent! Imi place muulttt!
DiaMar-bucataria galbena
mai 29, 2012 at 8:43 amCum sa lipsesc tocmai de la ciocolata.Mai ai si pentru mine?
Te pup!
Alice Kitchenette
mai 29, 2012 at 4:19 pmCum iubesc ciocolata pentru mine este prefect! Imi place!!!
Haplea
iunie 2, 2012 at 10:06 amAm si eu in plan de ceva vreme acest tort delicios!Cred ca o sa il fac cat de curand!Merci!
Adela Zilahi
iunie 3, 2012 at 7:40 pmCred ca e tare bun, inca nu am facut, dar in curand :))) ! Te pup draga mea!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:43 pmLiana, nu am mancat originalul,dar m-au incantat mult pozele pe multe site-uri :), asa ca m-am abitionat si am zis ca neaparat trebuie sa il incerc :).
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:45 pmTeo, trebuie sa ajungi ca nu e foarte complicat :)!!Pupici!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:46 pmMerci Simona!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:47 pmMerci Ruxi,dar nu ma compar cu tine la capitolul dulciuri :)!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:47 pmMerci Cristina!!Puuup!!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:51 pmAcest comentariu a fost eliminat de autor.
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:52 pmDia cum sa nu am…:)Cate felii vrei?:D.Pup si eu !
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 1:58 pmMerci Alice!!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 2:00 pmHaplea cu siguranta o sa-ti placa!!Merci pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 2:01 pmAde sa stii ca e foarte bun!!!Te pup si eu draga mea!!!!
Top Cuisine avec Lavi
iunie 26, 2012 at 7:13 amArata foarte bine!
fantezie in bucatarie
iulie 3, 2012 at 8:09 pmMerci Lavi!!Seara buna!!
Cookie
iulie 5, 2012 at 5:26 amArata delicios~!!
fantezie in bucatarie
iulie 8, 2012 at 7:43 pmmultumesc Cookie :)!