Ingrediente 6-8 portii:
3 mere
100 gr.unt
100 gr.zahar
100 gr.faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
6 linguri de zahar pentru caramel
1/2 lamaie
scotisoara – optional
Am topit untul la cuptorul cu microunde (sau il puteti topi la baia de aburi) si l-am amestecat cu zaharul. Amestecand cele doua ingrediente am obtinut o crema peste care am adaugat cele doua oua unul cate unul. Ultimele in amestec a fost adaugate faina si praful de copt.
Dupa ce am terminat prepararea aluatului am pus pe foc int-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahar pentru a obtine caramelul.
Intre timp, cat s-a caramelizat zaharul, am taiat cubulete cele trei mere si le-am stropit cu putin suc de lamaie. Atentie! zaharul caramelizat il preparati ultimul, astfel incat sa il puteti turna in tava…nu il lasati sa se intareasca.
Pentru aceasta prajitura puteti folosi orice tip de tava doriti, cu fundul detasabil sau nu….Daca aveti in dotare hartie pentru copt atunci tapetati tava, daca nu aveti, atunci ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
Pe fundul tavii turnati caramelul obtinut peste care puneti cubiletele de mere.
Ultimul, intr-un stat uniform se adauga compozitia mai sus obtinuta.
Tava se da la cuptor (in prealabil incalzit) pentru cca 30 de minute la 200 grade .
Am lasat sa se raceasca prajitura, am rasturnat-o si am servit-o alaturi de o cupa de inghetata.
Pofta mare!!
21 Comments
Top Cuisine avec Lavi
mai 23, 2012 at 12:35 pmce bine arata! sigur o voi incerca!
TeoBucatar
mai 23, 2012 at 5:28 pmImi place prajitura asta!Mai ales ca e rapida si are caramel!
DiaMar-bucataria galbena
mai 23, 2012 at 6:24 pmAi spus cumva mere?Uite ce repejor am venit,si stau cumintica sa-mi vina randul la o feliuta din prajitura aceasta delicioasa.
Te pup!
Simona
mai 23, 2012 at 7:52 pmDupa miros am venit si eu!!! Delicios arata!!!
Pupici
Cristina
mai 24, 2012 at 11:36 amHai sa facem schimb… eu iti trimit o felie de cozonac pt o bucatica de prajitura! Chiar arata delicios!
Adela Zilahi
mai 24, 2012 at 6:21 pmImi place si mie la maxim!! Am sa iau o biucata mare de toot!! Pupici!
Haplea
mai 26, 2012 at 5:13 amImi place aceasta prajitura!Delicioasa!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:43 pmLavi incearc-o cu incredere,garantez ca o sa-ti placa!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:47 pmMerci Teo!!e si rapida… parol :))Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:49 pmDaaaa Dia cu mereeee!!:))Poftim si tie o feliuta si mai poftim pe la noi :))Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:53 pm:)Merci Simona!!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:54 pmCristina de acord!!Facem schimb!!!Merci pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 12:55 pmMerci Ade!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 1:01 pmMerci Haplea!!
Paradis
mai 28, 2012 at 1:04 pmLa mere tragem si noi.Favoritele mele dulciuri sint cele cu mere!Promit ca se va prepara curind!Pup
fantezie in bucatarie
mai 28, 2012 at 1:05 pmAstept impresiile tale!!Merci pentru vizita!!Pupici!
Alice Kitchenette
iunie 3, 2012 at 4:00 pmCaramel, mere, pentru mine combinatia perfecta yummmy. Te asteapta un premiu la mine pe blog!
fantezie in bucatarie
iunie 6, 2012 at 2:04 pmAlice ma simt onorata!!Trec imediat pe la tine sa il ridic!Merci!!Pup!!
Carol
iulie 14, 2012 at 4:47 pmOrice e cu caramel e pe gustul meu. O minunatie de prajitura.
Anonim
august 22, 2015 at 2:59 pmincerc acum sa fac aceasta prajitura. Intrebarea mea este cum sa fac ca sa nu ramana caramelul pe mijloc. In momentul in care pui zaharul caramelizat in forma, el formeaza deja o pojghita , care se intareste pe loc. Sunt curioasa cum o sa iasa.
fantezie in bucatarie
august 22, 2015 at 3:18 pmCand pui prajitura la cuptor caramelul se topeste, nu-ti fa griji. Astept sa imi spui cum ti-a iesit! Mult succes!!