Desert

Prajitura rasturnata cu mere si caramel

Daca ar fi sa aleg dintre toate prajiturile cu mere gustate si preparate de mine, aceasta cu siguranta ar fi favorita mea!!!

Ingrediente 6-8 portii:

3 mere
100 gr.unt
100 gr.zahar
100 gr.faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
6 linguri de zahar pentru caramel
1/2 lamaie
scotisoara – optional

Am topit untul la cuptorul cu microunde (sau il puteti topi la baia de aburi) si l-am amestecat cu zaharul. Amestecand cele doua ingrediente am obtinut o crema peste care am adaugat cele doua oua unul cate unul. Ultimele in amestec a fost adaugate faina si praful de copt.

 

Dupa ce am terminat prepararea aluatului am pus pe foc int-un vas (tigaie sau un vas cu fundul gros) cele 6 linguri de zahar pentru a obtine caramelul.

Intre timp, cat s-a caramelizat zaharul, am taiat cubulete cele trei mere si le-am stropit cu putin suc de lamaie. Atentie! zaharul caramelizat il preparati ultimul, astfel incat sa il puteti turna in tava…nu il lasati sa se intareasca.

Pentru aceasta prajitura puteti folosi orice tip de tava doriti, cu fundul detasabil sau nu….Daca aveti in dotare hartie pentru copt atunci tapetati tava, daca nu aveti, atunci ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.
Pe fundul tavii turnati caramelul obtinut peste care puneti cubiletele de mere.

 

Ultimul, intr-un stat uniform se adauga compozitia mai sus obtinuta.

Tava se da la cuptor (in prealabil incalzit) pentru cca 30 de minute la 200 grade .

Am lasat sa se raceasca prajitura, am rasturnat-o si am servit-o alaturi de o cupa de inghetata.

 

Pofta mare!!

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    Top Cuisine avec Lavi
    mai 23, 2012 at 12:35 pm

    ce bine arata! sigur o voi incerca!

  • Reply
    TeoBucatar
    mai 23, 2012 at 5:28 pm

    Imi place prajitura asta!Mai ales ca e rapida si are caramel!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    mai 23, 2012 at 6:24 pm

    Ai spus cumva mere?Uite ce repejor am venit,si stau cumintica sa-mi vina randul la o feliuta din prajitura aceasta delicioasa.
    Te pup!

  • Reply
    Simona
    mai 23, 2012 at 7:52 pm

    Dupa miros am venit si eu!!! Delicios arata!!!
    Pupici

  • Reply
    Cristina
    mai 24, 2012 at 11:36 am

    Hai sa facem schimb… eu iti trimit o felie de cozonac pt o bucatica de prajitura! Chiar arata delicios!

  • Reply
    Adela Zilahi
    mai 24, 2012 at 6:21 pm

    Imi place si mie la maxim!! Am sa iau o biucata mare de toot!! Pupici!

  • Reply
    Haplea
    mai 26, 2012 at 5:13 am

    Imi place aceasta prajitura!Delicioasa!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:43 pm

    Lavi incearc-o cu incredere,garantez ca o sa-ti placa!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:47 pm

    Merci Teo!!e si rapida… parol :))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:49 pm

    Daaaa Dia cu mereeee!!:))Poftim si tie o feliuta si mai poftim pe la noi :))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:53 pm

    :)Merci Simona!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:54 pm

    Cristina de acord!!Facem schimb!!!Merci pentru vizita!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 12:55 pm

    Merci Ade!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 1:01 pm

    Merci Haplea!!

  • Reply
    Paradis
    mai 28, 2012 at 1:04 pm

    La mere tragem si noi.Favoritele mele dulciuri sint cele cu mere!Promit ca se va prepara curind!Pup

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 28, 2012 at 1:05 pm

    Astept impresiile tale!!Merci pentru vizita!!Pupici!

  • Reply
    Alice Kitchenette
    iunie 3, 2012 at 4:00 pm

    Caramel, mere, pentru mine combinatia perfecta yummmy. Te asteapta un premiu la mine pe blog!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    iunie 6, 2012 at 2:04 pm

    Alice ma simt onorata!!Trec imediat pe la tine sa il ridic!Merci!!Pup!!

  • Reply
    Carol
    iulie 14, 2012 at 4:47 pm

    Orice e cu caramel e pe gustul meu. O minunatie de prajitura.

  • Reply
    Anonim
    august 22, 2015 at 2:59 pm

    incerc acum sa fac aceasta prajitura. Intrebarea mea este cum sa fac ca sa nu ramana caramelul pe mijloc. In momentul in care pui zaharul caramelizat in forma, el formeaza deja o pojghita , care se intareste pe loc. Sunt curioasa cum o sa iasa.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    august 22, 2015 at 3:18 pm

    Cand pui prajitura la cuptor caramelul se topeste, nu-ti fa griji. Astept sa imi spui cum ti-a iesit! Mult succes!!

  • Leave a Reply