Daca ati mai urmarit vechile mele postari, cu siguranta stiti ca branza de vaci este un ingredient favorit al familiei mele si deci in concluzie, aceasta prajitura “s-a ras” efectiv de pe suprafata farfuriei :). Sursa acestei retete este un site culinar rusesc si o gasiti aici.
Ingrediente:
pentru aluat
faina 300 gr.
zahar 75 gr.
unt 130 gr.
praf de copt 1 plic
Umplutura:
200 gr.branza de vaci
200 gr.branza fagaras
2 oua
75 gr.zahar
stafide si zahar vanilat – optional
Untul la temperatura camerei l-am amestecat cu zaharul. Nu e necesar sa amestecati pana la dizolvare.
Faina cu praful de copt (in prealabil amestecate) le-am turnat peste unt si cu buricele degetelor am “lucrat” acest amestec pana am obtinut un bol cu faramituri.
La umplutura nu am respectat intocmai reteta de baza si mai exact: albusurile trebuiau separate de galbenusuri si batute spuma ca sa-i dea o consistenta mai pufoasa umpluturii…. Insa din lipsa de timp aceasta etapa am “sarit-o” si am adaugat ouale intregi direct in umplutura. Voi in schimb, daca dispuneti de mai mult timp puteti respecta reteta de baza.
Deci, ouale le-am amestecat cu zaharul si ulterior am adaugat fagarasul si branza.
Tava o tapetati cu hartie de copt si turnati uniform jumatate din cantitatea de faramituri. Peste, turnati umplutura si acoperiti cu restul de faramituri.
In cuptor (peincalzit in prealabil) tineti prajitura cca 25-30 minute la 180 de grade, pana capata suprafata o tenta aurie.
Sa aveti pofta!!!
14 Comments
Cristina
mai 10, 2012 at 7:57 amSunt prima, pot sa iau o felie?
TeoBucatar
mai 10, 2012 at 7:59 amDaca ai zis "rapid" m-ai cucerit!Mai arata si bine pe deasupra!
Simona
mai 10, 2012 at 8:39 amSi ptr noi branza este un aliment nelipsit! Iar daca este si rapida prajitura… am salvat-o imediat! Pup
Alice Kitchenette
mai 10, 2012 at 11:55 amCred si eu ca s-a terminat repede, arata intr-un mare fel. Imi place 😉
Daniela
mai 10, 2012 at 7:14 pmVreau si eu o feliuta cu brinza de vacuta adevarata… Acum mi-ai facut pofta si n-am… brinza, ca pofta tot am… Pupici !!!
Haplea
mai 11, 2012 at 8:17 pmDelicioasa prajitura!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:31 pmSigur Cristina!!Serveste nu numai una :)Pupici!!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:32 pmE rapida,rapida pot fi sigura de asta :)Multumesc Teo!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:34 pmMerci pentru vizita Simona!!Pup si eu!!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:34 pmMerci Alice!Pupici!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:35 pmMerci Haplea!!
fantezie in bucatarie
mai 12, 2012 at 12:36 pmDaniela saerveste cu mare placere!!E prajitura deliciosa :)!Pupici!
Anonim
ianuarie 16, 2016 at 4:12 pmO fac de ceva timp, este delicioasă și prefera familiei.
fantezie in bucatarie
ianuarie 16, 2016 at 6:43 pmAnonim ma bucur foarte mult ca e pe placul familiei tale si sa stii ca e si pe placul familiei mele mai ales ca e cu branza si se face destul de usor si rapid!O seara minunata iti doresc si iti multumesc pentru comentariu si vizite :)!!! 🙂 🙂