Desert

Prajitura rapida cu branza cu aluat sfaramicios

Daca ati mai urmarit vechile mele postari, cu siguranta stiti ca branza de vaci este un ingredient favorit al familiei mele si deci in concluzie, aceasta prajitura “s-a ras” efectiv de pe suprafata farfuriei :).  Sursa acestei retete este un site culinar rusesc si o gasiti aici.

Ingrediente:
pentru aluat
faina 300 gr.
zahar 75 gr.
unt 130 gr.
praf de copt 1 plic
Umplutura:
200 gr.branza de vaci
200 gr.branza fagaras
2 oua
75 gr.zahar
stafide si zahar vanilat – optional
Untul la temperatura camerei l-am amestecat cu zaharul. Nu e necesar sa amestecati pana la dizolvare.

 

Faina cu praful de copt (in prealabil amestecate) le-am turnat peste unt si cu buricele degetelor am “lucrat” acest amestec pana am obtinut un bol cu faramituri.
La umplutura nu am respectat intocmai reteta de baza si mai exact: albusurile trebuiau separate de galbenusuri si batute spuma ca sa-i dea o consistenta mai pufoasa umpluturii…. Insa din lipsa de timp aceasta etapa am “sarit-o” si am adaugat ouale intregi direct in umplutura. Voi in schimb, daca dispuneti de mai mult timp puteti respecta reteta de baza.
Deci, ouale le-am amestecat cu zaharul si ulterior am adaugat fagarasul si branza.
Tava o tapetati cu hartie de copt si turnati uniform jumatate din cantitatea de faramituri. Peste, turnati umplutura si acoperiti cu restul de faramituri.
In cuptor (peincalzit in prealabil) tineti prajitura cca 25-30 minute la 180 de grade, pana capata suprafata o tenta aurie.

 

Sa aveti pofta!!!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Cristina
    mai 10, 2012 at 7:57 am

    Sunt prima, pot sa iau o felie?

  • Reply
    TeoBucatar
    mai 10, 2012 at 7:59 am

    Daca ai zis "rapid" m-ai cucerit!Mai arata si bine pe deasupra!

  • Reply
    Simona
    mai 10, 2012 at 8:39 am

    Si ptr noi branza este un aliment nelipsit! Iar daca este si rapida prajitura… am salvat-o imediat! Pup

  • Reply
    Alice Kitchenette
    mai 10, 2012 at 11:55 am

    Cred si eu ca s-a terminat repede, arata intr-un mare fel. Imi place 😉

  • Reply
    Daniela
    mai 10, 2012 at 7:14 pm

    Vreau si eu o feliuta cu brinza de vacuta adevarata… Acum mi-ai facut pofta si n-am… brinza, ca pofta tot am… Pupici !!!

  • Reply
    Haplea
    mai 11, 2012 at 8:17 pm

    Delicioasa prajitura!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:31 pm

    Sigur Cristina!!Serveste nu numai una :)Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:32 pm

    E rapida,rapida pot fi sigura de asta :)Multumesc Teo!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:34 pm

    Merci pentru vizita Simona!!Pup si eu!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:34 pm

    Merci Alice!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:35 pm

    Merci Haplea!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    mai 12, 2012 at 12:36 pm

    Daniela saerveste cu mare placere!!E prajitura deliciosa :)!Pupici!

  • Reply
    Anonim
    ianuarie 16, 2016 at 4:12 pm

    O fac de ceva timp, este delicioasă și prefera familiei.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 16, 2016 at 6:43 pm

    Anonim ma bucur foarte mult ca e pe placul familiei tale si sa stii ca e si pe placul familiei mele mai ales ca e cu branza si se face destul de usor si rapid!O seara minunata iti doresc si iti multumesc pentru comentariu si vizite :)!!! 🙂 🙂

  • Leave a Reply