Desert

Tarta cu gem

Cred ca am mai spus-o.. :), dar v-o mai spun: sunt fan nr.1 al tartelor :). Eu insa, am emotii ori de cate ori  incerc noi retete de tarte, deoarece am avut si cateva esecuri…normale de altfel… ca in fiecare bucatarie :)). Recent am facut o tarta „light” pe care am pregatit-o cand au venit in vizita parintii mei. Un real succes!!


Ingrediente:
300 gr. de faina
100 gr. de zahar
1 ou
150 gr.de unt
1 lingura de limoncello /cogniac
2 lingurite praf de copt
200 gr. gem (eu am folosit gem de capsuni)
sare

Intr-un vas am amestecat faina cu unul topit si lasat sa se raceasca, sare,oul limoncello, zaharul si praful de copt.

Am „lucrat”compozitia pana am obtinut un aluat neted si omogen.

Aluatul nu se lasa la frigider ci se foloseste imediat. Tava pentru copt am uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Trei parti din aluat l-am folosit pentru baza tartei si din partea ramasa am taiat fasii pentru „plasa” de deasupra.
Intindem aluatul ajutandu-ne daca e nevoie de putina faina. L-am asezat in tava si am turnat gemul din dotare :).

Deasupra tartei am asezat frumos fasiile formand un fel de „plasa”.
Tarta am tinut-o in cuptorul incalzit in prealabil, cca 40 de minute la 180 de grade.

Pofta mare!!!!

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    liana
    martie 7, 2012 at 4:50 pm

    Foarte frumoasa tarta asta ! cat despre fanul nr. 1 al tartelor …. io-s ala !!! :))

  • Reply
    Fancy Cake
    martie 7, 2012 at 6:03 pm

    Imi place. Am si eu o reteta asemantoare, dar nu am pus-o in practica.

  • Reply
    Adela Zilahi
    martie 7, 2012 at 7:08 pm

    Buna tarta, eu am facut cu gem de prune am sa o postez in curand, ma servesc de la tine ca e cu dulceata de capsuni, preferata mea! Te pup si la multi ani, mamico!

  • Reply
    Simona
    martie 7, 2012 at 7:30 pm

    O portie este a mea!!!! Pupici

  • Reply
    Daniela
    martie 7, 2012 at 7:48 pm

    Si mie imi plac tartele, doar ca eu am facut cu gem de prune, nu am de capsuni, asa ca… servesc de la tine o feliuta… Pupici !

  • Reply
    TeoBucatar
    martie 8, 2012 at 8:02 am

    Foarte buna tarta!La multi ani si tot ce iti doresti!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:53 pm

    Multumesc Teo!!La multi ani si tie!!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:54 pm

    Daniela serveste oricand cu placere!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:55 pm

    Simona nu as putea sa nu te servesc :))Esti binevenita oricand!!Pupicei!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:56 pm

    Multumesc Adela!!Te pup si eu si la multi ani si tie,chiar daca e cu intarziere!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:58 pm

    Fancy trebuie neaparat sa o pui in practica, iese un deliciu de tarta!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 9, 2012 at 9:58 pm

    Multumesc Liana!!

  • Reply
    CRistina
    martie 12, 2012 at 7:30 am

    Stiu ca vin tarziu in vizita, dar sper ca a mai rams si pentru mine, prea bine arata…

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    martie 14, 2012 at 9:31 pm

    Cristina niciodata nu e prea tarziu :))Merci pentru vizita :)!

  • Reply
    Timea
    martie 15, 2012 at 8:59 pm

    Super bine arata! yumy rau! si eu am facut tot cu dulceata de capsuni, super gustoasa! pup

  • Reply
    Andreea-Elena C.
    aprilie 3, 2012 at 10:42 pm

    reteta aceasta sunt tentata sa o incerc, dar sa vad cu ce gem 🙂 am si de capsuni!
    (tartele cu gemuri imi plac f mult)

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    aprilie 4, 2012 at 5:04 am

    Andreea-Elena incearc-o cu toata increderea e o tarta foarte buna!!Merci pentru vizita!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    aprilie 4, 2012 at 5:05 am

    Merci Timea!!O zi cat mai frumoasa sa ai!!

  • Leave a Reply