4 albusuri
150 gr. de ciocolata (eu o folosesc pe cea menajera)
4 linguri smantana pentru frisca
160 gr.faina
150 gr.zahar
120 ml.apa
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de copt
Ciocolata (maruntita in prealabil) am pus-o intr-un vas potrivit pentru microunda la topit, impreuna cu cele 4 linguri de smantana pentru frisca pentru cateva minute…(nu am contorizat, dar nu cred ca e nevoie mai mult de 1 minut si jumatate).
Cele doua compozitii le amestecam pana obtinem o glazura de ciocolata.
Daca nu aveti microunda atuci topiti ciocolata la bain-marie (aburi) veti avea acelasi rezultat.
Astfel glazura obtinuta am amestecat-o cu albusurile , zaharul si zaharul pudra.
NU trebuie sa bateti albusurile spuma, ci doar amestecati pana se dizolva zaharul!
Ulterior am adaugat restul ingredienteleor in ordinea urmatoare: apa,faina si praful de copt.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt.
In cuptor (incalzit in prealabil) am tinut prajitura cca 40 minute la 180 grade.
Puteti adauga in aceasta prajitura si fructe…poate fi ornata si cu frisca…..alegerea va apartine!!!
Pofta buna!!!!!
12 Comments
TeoBucatar
februarie 28, 2012 at 2:42 pmDelicioasa si rapida!Pupici!
Fancy Cake
februarie 28, 2012 at 3:11 pmO idee tare buna!
Adela Zilahi
februarie 28, 2012 at 4:05 pmO idee minunata! Ti-a iesit foarte faina! Te pup!
VIVIANA
februarie 28, 2012 at 6:11 pmBuna idee…si delicioasa!
Daniela
februarie 28, 2012 at 7:05 pmSi ciocolatoasa si pufoasa… Ce-as servi acum o feliuta cu o cana cu lapte alaturi… Pot ?! Mai este si pentru mine ?! Pupici ciocolatosi si noapte buna !
DiaMar-bucataria galbena
februarie 29, 2012 at 6:35 amCat este de ciocolatoasa.Imi place sa stii.Te pup!
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:50 amMerci Teo!
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:50 amAsa e Fancy,o idee chiar foarte buna si rapida!!Pupici
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:51 amMultumesc Ade!!Pup si eu :))
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:52 amMerci Viviana!!
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:52 amPoti,poti Daniela!!cum sa nu :))Pupici!
fantezie in bucatarie
martie 6, 2012 at 5:53 amMa bucur mult ca iti place DiaMar!!O zi frumoasa sa ai!!