Feluri principale/ Retete

Paine tip Floare

februarie 13, 2012

Consumam in familie paine de casa destul de des. Pe langa ciabatta si painea integrala irlandeza am descoperit prin intermediul Simonei aceasta painica floare, foarte , foarte buna!!!!


Ingrediente:

350 g faina alba
220 ml apa calduta
20 g drojdie proaspata
1 lingurita otet
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei masline
seminte de susan



Intr-o cana am dizolvat drojdia in jumatate din cantitatea de apa si am amestecat-o cu o lingurita de zahar. Am lasat compozitia vreo 10 minute… pana devine drojdia activa (la suprafata se va forma spuma).

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia, cu restul de apa si lingurita de otet.
Cand compozitia da semne ca se leaga am adaugat uleiul de masline.
Ultima adaugata in aluat a fost lingurita de sare ,dupa care am continuat sa mai framant aluatul inca cca 10 minute.

Aluatul l-am lasat sa creasca cca 50 minute.

Dupa ce a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru si l-am impratit in 7 bucati egale, formand bile.



Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si l-am mai lasat sa creasca din nou,cca 30 minute.



Cand a crescut din nou,am uns suprafata panicii cu apa si am presarat deasupra susan in loc de seminte de mac :).
La cuptor panica fost tinuta cca 30 de minute la 220 grade, evident incalzit bine in prealabil :).



Multumesc Simona pentru aceasta reteta!!!
Pofta buna!!!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 13, 2012 at 9:48 pm

    O petala pufoasa si la mine te rog!

  • Reply
    Simona
    februarie 14, 2012 at 12:16 pm

    Foarte pufoasa si frumoasa ti-a iesit! Ma bucur ca ti-a placut! Te pup dulce si-ti doresc o zi plina de bucurie si dragoste!

  • Reply
    langmina
    februarie 14, 2012 at 2:54 pm

    Foarte buna!Felicitari!
    Iti doresc sa ai parte de multa iubire!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    februarie 14, 2012 at 3:15 pm

    Mirosul de paine proaspata este de neegalat.Pup!

  • Reply
    Adela Zilahi
    februarie 14, 2012 at 4:26 pm

    Minunata!! Imi place painea facuta in casa , in special cea facuta in cuptor la tara, dar totusi evit painea, am exagerat de la un timp si m-am ingrasat umpic!! 🙂

  • Reply
    VIVIANA
    februarie 15, 2012 at 6:21 pm

    Ce pufoasa si apetisanta este! Felicitari!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:39 pm

    Teo serveste-te cu placere!!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:41 pm

    Simona ne-a placut enorm de mult!!Am solicitari continuu acum pentru ea :))Multumesc!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:42 pm

    Multumesc Langima!!!Si tie iti doresc la fel!!!Merci pentru vizita!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:42 pm

    Dia confirm acest lucru!!Eu incerc sa o fac destul de des!!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:45 pm

    Ade eu painea o fac in special pentru baieti mei ,pentru ca ma apuca groaza cand citesc eticheta de pe painea din comert…asa facuta in casa macar stiu ce pun in ea!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:46 pm

    E si gustoasa Viviana!!Garantez!!Pupici!!

  • Leave a Reply