Feluri principale/ Retete

Paine tip Floare

Consumam in familie paine de casa destul de des. Pe langa ciabatta si painea integrala irlandeza am descoperit prin intermediul Simonei aceasta painica floare, foarte , foarte buna!!!!


Ingrediente:

350 g faina alba
220 ml apa calduta
20 g drojdie proaspata
1 lingurita otet
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei masline
seminte de susan



Intr-o cana am dizolvat drojdia in jumatate din cantitatea de apa si am amestecat-o cu o lingurita de zahar. Am lasat compozitia vreo 10 minute… pana devine drojdia activa (la suprafata se va forma spuma).

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia, cu restul de apa si lingurita de otet.
Cand compozitia da semne ca se leaga am adaugat uleiul de masline.
Ultima adaugata in aluat a fost lingurita de sare ,dupa care am continuat sa mai framant aluatul inca cca 10 minute.

Aluatul l-am lasat sa creasca cca 50 minute.

Dupa ce a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru si l-am impratit in 7 bucati egale, formand bile.



Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si l-am mai lasat sa creasca din nou,cca 30 minute.



Cand a crescut din nou,am uns suprafata panicii cu apa si am presarat deasupra susan in loc de seminte de mac :).
La cuptor panica fost tinuta cca 30 de minute la 220 grade, evident incalzit bine in prealabil :).



Multumesc Simona pentru aceasta reteta!!!
Pofta buna!!!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 13, 2012 at 9:48 pm

    O petala pufoasa si la mine te rog!

  • Reply
    Simona
    februarie 14, 2012 at 12:16 pm

    Foarte pufoasa si frumoasa ti-a iesit! Ma bucur ca ti-a placut! Te pup dulce si-ti doresc o zi plina de bucurie si dragoste!

  • Reply
    langmina
    februarie 14, 2012 at 2:54 pm

    Foarte buna!Felicitari!
    Iti doresc sa ai parte de multa iubire!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    februarie 14, 2012 at 3:15 pm

    Mirosul de paine proaspata este de neegalat.Pup!

  • Reply
    Adela Zilahi
    februarie 14, 2012 at 4:26 pm

    Minunata!! Imi place painea facuta in casa , in special cea facuta in cuptor la tara, dar totusi evit painea, am exagerat de la un timp si m-am ingrasat umpic!! 🙂

  • Reply
    VIVIANA
    februarie 15, 2012 at 6:21 pm

    Ce pufoasa si apetisanta este! Felicitari!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:39 pm

    Teo serveste-te cu placere!!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:41 pm

    Simona ne-a placut enorm de mult!!Am solicitari continuu acum pentru ea :))Multumesc!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:42 pm

    Multumesc Langima!!!Si tie iti doresc la fel!!!Merci pentru vizita!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:42 pm

    Dia confirm acest lucru!!Eu incerc sa o fac destul de des!!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:45 pm

    Ade eu painea o fac in special pentru baieti mei ,pentru ca ma apuca groaza cand citesc eticheta de pe painea din comert…asa facuta in casa macar stiu ce pun in ea!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 16, 2012 at 8:46 pm

    E si gustoasa Viviana!!Garantez!!Pupici!!

  • Leave a Reply