Ne-am delectat de curand cu aceste delicioase eclere!!!
Reteta pentru aluat am imprumutat-o de la Laura Adamache ,iar crema de la Lissa !!
Ingrediente aluat:
300 gr.apa
200 gr.faina
75 gr. ulei
6 oua (cantarite cu coaja 359 gr.)
un varf cutit sare
un varf cutit zahar
Pentru aluat am incercat sa respect sfaturile date de Laura (vezi aici – choux).Pentru mine au fost foarte utile si pe aceasta cale ii si multumesc!
Am pus la fiert apa amestecata cu uleiul,zaharul si sarea. In momentul fierberii adaugam toata cantitatea de faina si amestecam ferm, ajutandu-ne de o lingura de lemn si insistent pana obtinem un aluat omogen, compact, iar pe fundul oalei nu a mai ramas nici urma de aluat.
In acel moment stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.
Cand s-a racit incepem sa adaugam ouale unul cate unul.
Nu se adauga un alt ou pana cel precedent nu a fost incorporat in totalitate. In aluat eu am adugat 6 oua si jumatate din al 7-lea , asa ca atentie mare la cantitatea de oua…cred ca depinde si de faina folosita…. Trebuie sa obtineti un aluat usor manevrabil si moale, dar in acelasi timp sa ramana compact pentru a-i putea da forma.
Eu sac de pasticerie nu am, asa ca am folosit o punga de plastic (mai dura) taiata la un colt (cca 2-3 cm) care m-a ajutat sa dau forma eclererelor.Tava pentru cuptor am tapetat-o inainte cu hartie de copt.
Am incins cuptorul pana la 210 grade, am introdus tava cu eclere si le-am lasat la aceasta temperatura cca 20 minute. Ulterior am micsorat temperatura pana la 180 de grade si am mai lasat eclerele in cuptor timp de inca cca 10-15 minute.
Le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca pana am pregatit crema.
Pentru crema am folosit urmatoarele ingrediente:
800 gr.lapte
2 plicuri budinca de vanilie
10 linguri zahar
2 linguri de faina
vanilie dupa gust
250 gr. margarina – eu am folosit unt
Mi se pare o alternativa la crema de patiserie, deoarece nu folosim oua. Merci Lissa!
Jumatate din cantitea de lapte se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 7 linguri de zahar si vanilia. Budinca se amesteca cu restul de zahar cu cele doua linguri de faina si cu restul de lapte pe care l-am adugat putin cate putin in compozitia praf pentru a evita formarea de cocoloase. Astfel compozitia obtinuta se toarna in cratita de pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand crema era inca calda am adaugat si unul pe care l-am topit in microunda. Am amestecat pana am incorporat-o in totalitate in crema.
Am umplut eclerele cu crema.Puteti adauga si frisca batuta spuma deasupra, asa cum a folosit si Lissa!
Am avut in casa ciocolata menajera pe care am topit-o in microunda cu cateva linguri de frisca, astfel obtinand o glazura de ciocaolata cu care am acoperit eclerele!
Mmmm,yami,yammi au fost delicioase!!!!
Pofta mare!!
25 Comments
Fancy Cake
februarie 24, 2012 at 4:26 pmDelicioase!
Daniela
februarie 24, 2012 at 4:56 pmSi pentru mine citeva… ca tot zic ca fac, amin si nu mai fac…
TeoBucatar
februarie 24, 2012 at 5:21 pmNu-mi face pofta ca nu am papat de la ultima postare:)
Simona
februarie 24, 2012 at 8:45 pmSuper pufoase! Trebuie sa le fac si eu! Pupici
Timea
februarie 24, 2012 at 9:22 pmFoarte bune si gustoase eclerele tale.
dia_diana58
februarie 25, 2012 at 2:27 pmOricand , FAN !
Duminica frumoasa !
Adela Zilahi
februarie 25, 2012 at 3:55 pmImi plac in fel si-n-chip! Adica cu diferite umpluturi 🙂 Sunt superbe! Pupic!
DiaMar-bucataria galbena
februarie 26, 2012 at 9:10 amSunt delicioase draga mea.Te pup!
Mare Maria
februarie 26, 2012 at 3:25 pmSuper delicioase:)!!!!Pupici:X
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:22 amFancy asa e au fost delicioase!!deja mi-e gandul din nou la ele :))Pupici!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:23 amDaniela si pentru tine cate vrei!!Merci pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:24 am🙂 Teo acum ca ti-am facut pofta te apuci sa mai faci pentru a-ti potoli pofta!!:))Pupici!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:25 amSimona trebuie!pentru ca sunt delicioase!!Pupicei!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:26 amMerci Timea!!Aspectuase mai putin dar de delicioase chiar au fost delicioase!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:26 amAcum ca le-am descoperit si eu am devenit fan!!:))Merci pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:27 amTrebuie sa le incerc si eu cu mai multe impluturi, acum ca le-am dat de gust!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:27 amMerci dia!!O saptamana cat mai frumoasa iti doresc!!!
fantezie in bucatarie
februarie 27, 2012 at 7:28 amMerci Mare Maria!!Pupici!!
Anonim
februarie 27, 2012 at 6:58 pmdupa atatea minunatii, cum poti ramane atat de silueta?
ai niste postari excelente,succes!
Moni
fantezie in bucatarie
februarie 28, 2012 at 12:33 pmAcest comentariu a fost eliminat de autor.
fantezie in bucatarie
februarie 28, 2012 at 12:34 pmMultumesc din tot sufletul Moni!!!!Esti o draguta!!Silueta inca rezita 🙂 sper inca pentru mult timp de acum inainte!!cred ca materialul genetic ma ajuta :)!!Multumesc pentru vizita si mai poftim oricand!!
Anonim
aprilie 14, 2012 at 12:30 pmsuper tare………..
Vip Imob
noiembrie 20, 2013 at 11:50 amPrajitura mea preferata! 🙂
fantezie in bucatarie
noiembrie 28, 2013 at 12:35 pmMerci! 🙂
fantezie in bucatarie
noiembrie 28, 2013 at 12:35 pmsi a noastra :). Merci pentru vizita!!