Desert

Eclere cu crema de vanilie

Ne-am delectat de curand cu aceste delicioase eclere!!!

Reteta pentru aluat am imprumutat-o de la Laura Adamache  ,iar crema de la Lissa !!

Ingrediente aluat:

300 gr.apa
200 gr.faina
75 gr. ulei
6 oua (cantarite cu coaja 359 gr.)
un varf cutit sare
un varf cutit zahar
Pentru aluat am incercat sa respect sfaturile date de Laura (vezi aici – choux).Pentru  mine au fost foarte utile si pe aceasta cale ii si multumesc!
Am pus la fiert apa amestecata cu uleiul,zaharul si sarea. In momentul fierberii adaugam toata cantitatea de faina si amestecam ferm, ajutandu-ne de o lingura de lemn si insistent pana obtinem un aluat omogen, compact, iar pe fundul oalei nu a mai ramas nici urma de aluat.
In acel moment stingem focul si lasam aluatul sa se raceasca.
Cand s-a racit incepem sa adaugam ouale unul cate unul.
Nu se adauga un alt ou pana cel precedent nu a fost incorporat in totalitate. In aluat eu am adugat 6 oua si jumatate din al 7-lea , asa ca atentie mare la cantitatea de oua…cred ca depinde si de faina folosita…. Trebuie sa obtineti un aluat usor manevrabil si moale, dar in acelasi timp sa ramana compact pentru a-i putea da forma.
Eu sac de pasticerie nu am, asa ca am folosit o punga de plastic (mai dura) taiata la un colt (cca 2-3 cm) care m-a ajutat sa dau  forma eclererelor.Tava pentru cuptor am tapetat-o inainte cu hartie de copt.
Am incins cuptorul pana la 210 grade, am introdus tava cu eclere si le-am lasat la aceasta temperatura cca 20 minute. Ulterior am micsorat temperatura pana la 180 de grade si am mai lasat eclerele in cuptor timp de inca cca 10-15 minute.
Le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca pana am pregatit crema.
Pentru crema am folosit urmatoarele ingrediente:
800 gr.lapte
2 plicuri budinca de vanilie
10 linguri zahar
2 linguri de faina
vanilie dupa gust
250 gr. margarina – eu am folosit unt
Mi se pare o alternativa la crema de patiserie, deoarece nu folosim oua. Merci Lissa! 
Jumatate din cantitea de lapte se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 7 linguri de zahar si vanilia. Budinca se amesteca cu restul de zahar cu cele doua linguri de faina si cu restul de lapte pe care l-am adugat putin cate putin in compozitia praf pentru a evita formarea de cocoloase. Astfel compozitia obtinuta se toarna in cratita de pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand crema era inca calda am adaugat si unul pe care l-am topit in microunda. Am amestecat pana am incorporat-o in totalitate in crema.
Am umplut eclerele cu crema.Puteti adauga si frisca batuta spuma deasupra, asa cum a folosit si Lissa!
Am avut in casa ciocolata menajera pe care am topit-o in microunda cu cateva linguri de frisca, astfel obtinand o glazura de ciocaolata cu care am acoperit eclerele!
Mmmm,yami,yammi au fost delicioase!!!!
Pofta mare!!

You Might Also Like

25 Comments

  • Reply
    Fancy Cake
    februarie 24, 2012 at 4:26 pm

    Delicioase!

  • Reply
    Daniela
    februarie 24, 2012 at 4:56 pm

    Si pentru mine citeva… ca tot zic ca fac, amin si nu mai fac…

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 24, 2012 at 5:21 pm

    Nu-mi face pofta ca nu am papat de la ultima postare:)

  • Reply
    Simona
    februarie 24, 2012 at 8:45 pm

    Super pufoase! Trebuie sa le fac si eu! Pupici

  • Reply
    Timea
    februarie 24, 2012 at 9:22 pm

    Foarte bune si gustoase eclerele tale.

  • Reply
    dia_diana58
    februarie 25, 2012 at 2:27 pm

    Oricand , FAN !
    Duminica frumoasa !

  • Reply
    Adela Zilahi
    februarie 25, 2012 at 3:55 pm

    Imi plac in fel si-n-chip! Adica cu diferite umpluturi 🙂 Sunt superbe! Pupic!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    februarie 26, 2012 at 9:10 am

    Sunt delicioase draga mea.Te pup!

  • Reply
    Mare Maria
    februarie 26, 2012 at 3:25 pm

    Super delicioase:)!!!!Pupici:X

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:22 am

    Fancy asa e au fost delicioase!!deja mi-e gandul din nou la ele :))Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:23 am

    Daniela si pentru tine cate vrei!!Merci pentru vizita!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:24 am

    🙂 Teo acum ca ti-am facut pofta te apuci sa mai faci pentru a-ti potoli pofta!!:))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:25 am

    Simona trebuie!pentru ca sunt delicioase!!Pupicei!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:26 am

    Merci Timea!!Aspectuase mai putin dar de delicioase chiar au fost delicioase!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:26 am

    Acum ca le-am descoperit si eu am devenit fan!!:))Merci pentru vizita!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:27 am

    Trebuie sa le incerc si eu cu mai multe impluturi, acum ca le-am dat de gust!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:27 am

    Merci dia!!O saptamana cat mai frumoasa iti doresc!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 27, 2012 at 7:28 am

    Merci Mare Maria!!Pupici!!

  • Reply
    Anonim
    februarie 27, 2012 at 6:58 pm

    dupa atatea minunatii, cum poti ramane atat de silueta?
    ai niste postari excelente,succes!
    Moni

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 28, 2012 at 12:33 pm

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 28, 2012 at 12:34 pm

    Multumesc din tot sufletul Moni!!!!Esti o draguta!!Silueta inca rezita 🙂 sper inca pentru mult timp de acum inainte!!cred ca materialul genetic ma ajuta :)!!Multumesc pentru vizita si mai poftim oricand!!

  • Reply
    Anonim
    aprilie 14, 2012 at 12:30 pm

    super tare………..

  • Reply
    Vip Imob
    noiembrie 20, 2013 at 11:50 am

    Prajitura mea preferata! 🙂

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 28, 2013 at 12:35 pm

    Merci! 🙂

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 28, 2013 at 12:35 pm

    si a noastra :). Merci pentru vizita!!

  • Leave a Reply