Feluri principale/ Retete

Ciorba cu perisoare

februarie 6, 2012

Pentru pranz va propun aceasta ciorba de perisoare, ca sa ne incalzim un pic si sa mai uitam de viscolul de afara!!!


Ingrediente perisoare:

500 gr. piept de pui
3 felii mari de paine
1 ou
sare, piper, patrunjel
o mana de orez optional

ingrediente supa:

1 ceapa
1 morcov
1 telina mica
1 dovlecel
200 gr. suc de rosii
patrunjel
1/2 lamaie
2 cartofi optional

Legumele se toaca marunt (ceapa),iar restul (morcov, telina, dovlecelul) se dau prin razatoare si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa.

Tocam pieptul cu ajutorul unui robot de bucatarie sau prin masina de carne, dupa care adaugam celelalte ingrediente : paine inmiata in apa  si scursa , oul, sarea si piperul dupa gust. La sfarsit adaugam patrunjel tocat marunt si orezul in cazul in care il preferati.

Formam perisoare rotunde si le adaugam in supa. Adaugam si cartofii (in cazul in care ii preferati) curatati, spalati si tocati in prealabil.

Cand perisoarele si legumele au fiert se adauga sucul de rosii si il lasam sa mai fiarba inca 5-10 minute.

Inainte de a opri focul adugam suc de lamaie dupa gust si patrunjel tocat marunt.

Pofta mare!!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Adela Zilahi
    februarie 6, 2012 at 9:59 am

    Imi place foarte mult ciorba de perisoare! Vin la masa, ma primesti?
    Pupicei :))

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    februarie 6, 2012 at 11:33 am

    Primesti musafiri la masa?Vin repejor.Pupici!

  • Reply
    Daniela
    februarie 6, 2012 at 12:23 pm

    Si eu, si eu… dar ma autopoftesc la cina… Hmmm, ce merge o portioara pe frigul de afara… Pupici !!!

  • Reply
    Simona
    februarie 6, 2012 at 1:18 pm

    Am venit la masa!!! 🙂 Delicioasa este ciorbita ta! Pupici

  • Reply
    maria mihalache
    februarie 6, 2012 at 3:43 pm

    Binevenita pe gerul care este afara.

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 6, 2012 at 5:32 pm

    Daca nu mai ai imi fac singura xa mi-ai facut pofta!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:27 pm

    Ade,cu placere esti invitata mea :))!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:28 pm

    Intind o masa mare..:)Repejor,repejor!!!:)

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:29 pm

    Hai, hai Damiela e loc pentru toate :))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:30 pm

    Bine ai venit Simona!!Poftim,poftim :))

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:32 pm

    asa e Maria, e perfecta pentru vremea asta!!:)

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    februarie 7, 2012 at 8:37 pm

    Teo am facut loc pentru toate invitatele mele de onoare asa ca esti binevenita la o portie :))Pupici si multumesc pentru vizita!!

  • Reply
    Timea
    februarie 7, 2012 at 10:19 pm

    O ciorba ce o mananc cu drag oricand! tare bine arata!

  • Reply
    VIVIANA
    februarie 8, 2012 at 9:39 am

    Tare apetisanta mai e o ciorba ca a ta pe frigul asta!…si un ardei iute!

  • Reply
    Mimmi
    februarie 20, 2012 at 5:34 pm

    Ce-mi place ciorbica asta !

  • Leave a Reply