Intr-una din zile mi-a venit pe mail , un link de pe un site culinar italian cu reteta acestei prajituri si am zis sa o incerc si eu…..In general aceasta prajitura e foarte indragita de copii!!!! Noua ne-a placut si cu siguranta o sa va placa si voua daca o incercati!!!
120 gr.zahar
120 grame faina
120 gr.unt
4 linguri de cacao
4 albusuri
1 plic vanilie
Ingrediente crema:
300 ml.frisca
3 linguri miere
1 plic vanilie
1 plic intaritor de frisca/ 1 plic gelatina in cazul in care doriti crema mai tare
Incepem prepararea prajiturii cu blatul. Amestecam untul cu zaharul .
Dupa dizolvarea zaharului se adauga cacao.
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul vanilat.Unim albusurile cu compozitia obtinuta din unt,zahar si cacao, amestecand de jos in sus si cu grija. La sfarsit adaugam faina, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si cu o spatula o nivelam (h=cca 0,5-1 cm).
O coacem la o temperatura de 200 grade cca 10 minute. Urmariti blatul sa nu se arda.
Pentru crema ,batem frisca cu mierea aproximativ 1 minut dupa care adaugam plicul de vanilie si intaritorul de frisca. Se amesteca in continuare pana se intareste frisca.
Daca folositi si gelatina urmariti instructiunile de pe pachet.Dupa ce o dizolvati o adaugati in compozitie (eu nu am folosit-o).
Blatul dupa ce s-a copt si s-a racit, i-am indepartat marginile mai tari si l-am impartit in jumatate.Am turnat compozitia intre foi si l-am dat la rece pentru cel putin 4 ore .
Poate fi pastrat si la congelator (ceea ce am si facut cu jumatate din prajitura), deoarece mierea ii permite friscai sa ramana moale, chiar si congelata (gen inghetata :)).
Pofta mare!!!
17 Comments
Adela Zilahi
ianuarie 23, 2012 at 6:07 amBuna rau!! Am facut si eu de cateva ori prajitura, dar inca nu am postat-o pe blog!! Arata tare bine!! Te pup!!!
sandrina.sanda
ianuarie 23, 2012 at 6:50 amArata bine si sunt sigura ca este gustoasa. Trebuie sa incerc si varianta aceasta.
TeoBucatar
ianuarie 23, 2012 at 7:21 amTrebuie incercata ca tare bine arata!
Antonina
ianuarie 23, 2012 at 11:13 amKinder felie de lapte ar zice fii-miu;) Super arata!! O voi face si eu. Multam de reteta! pup
Simona
ianuarie 23, 2012 at 6:53 pmSeamana cu kinder.. Foarte bine arata! Imi place tare mult. Pupici
fantezie in bucatarie
ianuarie 23, 2012 at 8:44 pmMerci Adela!Te pupic si eu!!
fantezie in bucatarie
ianuarie 23, 2012 at 8:45 pmSandra te asigur ca e delicioasa!
fantezie in bucatarie
ianuarie 23, 2012 at 8:45 pmTeo sa stii ca nici mult timp nu iti ia!Pupici!!
fantezie in bucatarie
ianuarie 23, 2012 at 8:47 pmAnto cred ca e de fapt o imitatie a prajiturii Kinder pentru cei ce vor sa o faca in casa :))Pupici!!
fantezie in bucatarie
ianuarie 23, 2012 at 8:47 pmSimo si noua ne place :))O seara frumoasa sa ai!!
Daniela
ianuarie 24, 2012 at 9:22 amAdica e un fel de kinder, nu ?! Buna, buna… dar la mine in casa nu maninca lumea daca are un pic gust de miere… of, of… Servesc cu mare drag de la tine, ca sa-mi satisfac pofta… Pupici !
DiaMar-bucataria galbena
ianuarie 24, 2012 at 12:27 pmEste prajitura preferata a Dianei mele dragi.Arata super.pup!
Simona
ianuarie 24, 2012 at 8:16 pmCu drag iti ofer un premiu, ce te astepta sa-l ridici. Pupici
fantezie in bucatarie
ianuarie 24, 2012 at 8:43 pmDaniela, serveste-te cu placere!!Sa stii ca nici nu se simte gustul mierii,are gust de inghetata, parerea mea :))Pupici
fantezie in bucatarie
ianuarie 24, 2012 at 8:44 pmDia atunci daca ii place sa ei si Dianei o felie :))!!Pupici
fantezie in bucatarie
ianuarie 24, 2012 at 8:54 pmSimo vin imediat pe la tine sa il ridic !!Multumesc anticipat!!
Bishop Vincent
iunie 28, 2020 at 5:54 amA lot more your articles We read, the much better the material gets.
Reading through it absolutely was a satisfaction. I will definitely get back to this post the
way I actually do with https://iwannasurf.ch/farm-slots/. The language is top-notch.
Thank an individual for covering these kinds of interesting
matters in addition to doing it expertly. You are indeed
a great writer.