Desert

Felie de lapte

Intr-una din zile mi-a venit pe mail , un link de pe un site culinar italian cu reteta acestei prajituri si am zis sa o incerc si eu…..In general aceasta prajitura e foarte indragita de copii!!!! Noua ne-a placut si cu siguranta o sa va placa si voua daca o incercati!!!


Ingrediente pentru felie:

120 gr.zahar
120 grame faina
120 gr.unt
4 linguri de cacao
4 albusuri
1 plic vanilie

Ingrediente crema:

300 ml.frisca
3 linguri miere
1 plic vanilie
1 plic intaritor de frisca/ 1 plic gelatina in cazul in care doriti crema mai tare

Incepem prepararea prajiturii cu blatul. Amestecam untul cu zaharul .

Dupa dizolvarea zaharului se adauga cacao.

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul vanilat.Unim albusurile cu compozitia obtinuta din unt,zahar si cacao, amestecand de jos in sus si cu grija. La sfarsit adaugam faina, putin cate putin, pana obtinem un aluat omogen.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si cu o spatula o nivelam (h=cca 0,5-1 cm).

O coacem la o temperatura de 200 grade cca 10 minute. Urmariti blatul sa nu se arda.

Pentru crema ,batem frisca cu mierea aproximativ 1 minut dupa care adaugam plicul de vanilie si intaritorul de frisca. Se amesteca in continuare pana se intareste frisca.

Daca folositi si gelatina urmariti instructiunile de pe pachet.Dupa ce o dizolvati o adaugati in compozitie (eu nu am folosit-o).

Blatul dupa ce s-a copt si s-a racit, i-am indepartat marginile mai tari si l-am impartit in jumatate.Am turnat compozitia intre foi si l-am dat la rece pentru cel putin 4 ore .

Poate fi pastrat si la congelator (ceea ce am si facut cu jumatate din prajitura), deoarece mierea ii permite friscai sa ramana moale, chiar si congelata (gen inghetata :)).

Pofta mare!!!

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Adela Zilahi
    ianuarie 23, 2012 at 6:07 am

    Buna rau!! Am facut si eu de cateva ori prajitura, dar inca nu am postat-o pe blog!! Arata tare bine!! Te pup!!!

  • Reply
    sandrina.sanda
    ianuarie 23, 2012 at 6:50 am

    Arata bine si sunt sigura ca este gustoasa. Trebuie sa incerc si varianta aceasta.

  • Reply
    TeoBucatar
    ianuarie 23, 2012 at 7:21 am

    Trebuie incercata ca tare bine arata!

  • Reply
    Antonina
    ianuarie 23, 2012 at 11:13 am

    Kinder felie de lapte ar zice fii-miu;) Super arata!! O voi face si eu. Multam de reteta! pup

  • Reply
    Simona
    ianuarie 23, 2012 at 6:53 pm

    Seamana cu kinder.. Foarte bine arata! Imi place tare mult. Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 23, 2012 at 8:44 pm

    Merci Adela!Te pupic si eu!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 23, 2012 at 8:45 pm

    Sandra te asigur ca e delicioasa!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 23, 2012 at 8:45 pm

    Teo sa stii ca nici mult timp nu iti ia!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 23, 2012 at 8:47 pm

    Anto cred ca e de fapt o imitatie a prajiturii Kinder pentru cei ce vor sa o faca in casa :))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 23, 2012 at 8:47 pm

    Simo si noua ne place :))O seara frumoasa sa ai!!

  • Reply
    Daniela
    ianuarie 24, 2012 at 9:22 am

    Adica e un fel de kinder, nu ?! Buna, buna… dar la mine in casa nu maninca lumea daca are un pic gust de miere… of, of… Servesc cu mare drag de la tine, ca sa-mi satisfac pofta… Pupici !

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    ianuarie 24, 2012 at 12:27 pm

    Este prajitura preferata a Dianei mele dragi.Arata super.pup!

  • Reply
    Simona
    ianuarie 24, 2012 at 8:16 pm

    Cu drag iti ofer un premiu, ce te astepta sa-l ridici. Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 24, 2012 at 8:43 pm

    Daniela, serveste-te cu placere!!Sa stii ca nici nu se simte gustul mierii,are gust de inghetata, parerea mea :))Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 24, 2012 at 8:44 pm

    Dia atunci daca ii place sa ei si Dianei o felie :))!!Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 24, 2012 at 8:54 pm

    Simo vin imediat pe la tine sa il ridic !!Multumesc anticipat!!

  • Leave a Reply