Feluri principale/ Retete

Tarta sarata cu ciuperci si piept de pui

noiembrie 8, 2011

Buna aceasta tarta…!!!!pe mine m-a salvat in cateva situatii de urgenta asa ca o impartasesc šŸ™‚ cu voi!!

Ingrediente:

aluat foietaj -1 buc.
hartie de copt
300 gr.ciuperci chiampignon (pot fi folosite si cele din conserva in caz de urgenta…)
100 gr.piept de pui fiert
150 gr.telemea /cascaval
3 oua
1 ardei rosu
sare
piper
ulei
usturoi -1 buc.

Ciupercile se curata bine de impuritati, se spala si taie felii subtiri. Intre timp incingeti in tigaie 3 linguri de ulei impreuna cu catelul de usturoi. Cand mirosul usturoiului ajunge la nasucul nostru se scoate si se adauga ciupercile feliate. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa pe foc pana cand ciupercile raman fara apa.

Un vas termorezistent, de preferinta rotund, se tapeteaza cu hartie de copt si deasupra punem aluatul foietaj. Fundul aluatului se perforeaza cu o furculita si il acoperim deja cu primele ingrediente, adica cu felii subtiri de piept de pui (atentie!! nu adaugati tot pieptul de pui.)

Intr-un bol mai mare se amesteca ouale cu sarea si piperul, cu telemeaua/sau cascavalul cubulete (depinde ce preferati si de ce aveti in casa),bucatelele de piept de pui, ardeiul rosu feliat subtire si la sfarsit ciupercile.

Acest amestec il turnati in vasul termorezistent peste pieptul de pui….si il puneti in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade timp de 30 de minute.

 

Sa aveti pofta!!!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    noiembrie 8, 2011 at 4:37 pm

    Este ziua mea,asa ca ma servesc nu bucataresc.Te pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 8, 2011 at 8:40 pm

    Dia este si ziua mea asa ca impart cu placere!!La multi ani!!!

  • Reply
    Liana10
    noiembrie 8, 2011 at 9:55 pm

    Imi plac tartele, sunt fan, iar a ta cred ca e delicioasa, tb sa o fac si eu.
    Si ai vrut sa "impartasesti" cu noi, reteta, nu-i asa? šŸ˜‰
    La multi ani fericiti iti doresc cu multa sanatate, noroc si fericire!
    Hi,hi..cum ne-am gasit…3 scorpioance šŸ˜›

  • Reply
    Oana D.
    noiembrie 9, 2011 at 5:20 am

    La multi ani! Da' ce bunatate ti-ai facut de ziua ta, sa te lingi pe buze, nu alta! :p

  • Reply
    Sara & Miki
    noiembrie 9, 2011 at 9:59 am

    La multi ani cu intarziere. Pupici dulci!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    noiembrie 9, 2011 at 12:33 pm

    "La multi Ani" fericiti,sanatosi,si tot ce-ti doresti sa se realizeze.Te pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 9, 2011 at 1:52 pm

    Liana mai mananc si litere pe langa mancare :))asta e :))Multumesc pt urari!!P.S.Ieri a fost ziua mea de nume :)…eu sunt pestoaica :P.Pupici!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 9, 2011 at 1:53 pm

    Multumesc tuturor pentru urari!!Va pup si o zi frumoasa va doresc!!!

  • Reply
    catkitchen
    noiembrie 9, 2011 at 7:43 pm

    tu chiar crezi ca eu rezist la combinatia asta ?

  • Reply
    maya
    noiembrie 9, 2011 at 10:24 pm

    Arat excelent!

  • Reply
    maya
    noiembrie 9, 2011 at 10:24 pm

    La multi ani!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 10, 2011 at 5:56 am

    Cat daca nu rezisti…:)),atunci singura solutie e sa te apuci de treaba :))Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 10, 2011 at 5:56 am

    Maia multumesc!!!O zi frumoasa iti doresc!!Pup!!

  • Reply
    Anonim
    ianuarie 6, 2013 at 5:52 pm

    Am o intrebare: se va face foietajul daca nu il pun in prealabil in cuptor? am facut o singura data o tarta si aluatul nu s-a copt, era umezit din cauza legumelor de deasupra.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 6, 2013 at 10:58 pm

    Se face fara nici o problema!Oul incheaga compozitia si absoarbe lichidul. Eu cand mai am dubii cu privire la coacerea foietajului, il coc la o temperatura mica si un timp mai mare ( la o temperatura de 160 grade cca 40 min). Succes!!

  • Leave a Reply