Desert

Tarta cu orez si branza

Cand am gasit aceasta reteta, primul meu gand a fost: „oare cum o fi aceasta combinatie?”.Mie imi plac tartele la nebunie!!! Deci singura modalitate de a afla a fost sa o prepar chiar eu…:))!!Surpriza a venit atunci cand am gustat-o: o tarta moale ce se topeste in gura cu un gust parfumat si gustos!!

Ingrediente pentru tarta:

300 gr.faina
125 gr.zahar
100 gr.unt
1 ou intreg
1 galbenus
o lingurita de bicarbonat
un pic de sare

Ingredientele pentru crema/umplutura:
1 pahar si 1/2 de orez fiert (poate fi fiert si in lapte)
100 gr. de branza
2 galbenusuri
80 gr. de zahar
coaja de la o lamaie
3 linguri de lapte
un pic de sare

Am amestecat ingredientele pentru tarta in urmatoarea ordine: ouale cu zaharul, urmand untul,bicarbonatul dizolvat in otet,sarea si faina.

Aceste ingrediente se amesteca rapid si aluatul rezultat se tine la frigider pana pregatim crema/umplutura.

Pentru a obtine crema am amestecat in primul rand branza cu zaharul si ouale pana obtinem o pasta mai omogena. Peste acest amestec se toarna orezul, laptele, coaja de lamaie si sarea.
Eu am mai adaugat si putina ciocolata rasa si nu am gresit :)).

Aluatul il scoatem din frigider si il intindem pe o hartie de copt , ajutandu-ne de faina sau de o alta hartie de copt.

Punem aluatul impreuna cu hartia de copt in tava, eliminand marginile care v-au rezultat in exces.

Turnam in tava crema rezultata, deasupra „creati” un gratar din bucatile ramase din aluat.

Aceasta tarta se tine la cuptor timp de 40 minute la 180 grade.

 

 

Pofta mare!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    VIVIANA
    noiembrie 15, 2011 at 5:47 am

    Trebuie sa recunosc…inedita combinatie, stiam ca orezul merge cu fructe dar cu branza nu mi-am imginat! Te pup!

  • Reply
    Simona
    noiembrie 15, 2011 at 5:48 am

    O prietena a mamei facea ceva asemanator, doar ca ii spuneam noi placinta. Deci ii cunosc gustul, foarte delicioasa si satioasa. Pupici

  • Reply
    Ancuta
    noiembrie 15, 2011 at 7:28 am

    Ce combinatie interesanta. O zi frumoasa!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    noiembrie 15, 2011 at 1:12 pm

    O tarta super buna.Te pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 15, 2011 at 8:20 pm

    Viviana si eu nu mi-am imaginat, dar cred ca si lucrul asta m-a facut sa o incerc :))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 15, 2011 at 8:21 pm

    Simona,merci pentru vizita!!Te pupic!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 15, 2011 at 8:22 pm

    Asa e Ancuta e o combinatie interesanta :))

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 15, 2011 at 8:23 pm

    Merita facuta si pentru copii!!Pup si eu Dia!!

  • Reply
    Oana D.
    noiembrie 15, 2011 at 9:38 pm

    Ce bine ti-a iesit, Mihaela, felicitari! Sper ca a ramas o bucatica si pentru pofticioase ca mine.. :))

  • Reply
    Adela Zilahi
    noiembrie 16, 2011 at 4:15 pm

    O combinatie delicioasa , de ce nu?1 imi place si merita incercata! Te pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 17, 2011 at 5:35 pm

    Oana din pacate nu mi-a mai ramas,dar data viitore…:))
    Merci Ade!! Va pup si eu!!

  • Reply
    Bucate apetisante
    decembrie 17, 2011 at 2:49 pm

    Arata de milioane tarta!
    Am si eu o reteta de prajitura cu orez,trebuie sa o incerca candva.

  • Leave a Reply