Desert

Tarta bavareza

Am primit cu ceva timp in urma , in dar ,o carte cu retete dulci, (sunt cam vreo 10 ani de atunci :)..)….Recunosc ca in toti acesti ani am admirat acele poze incat le mancam cu ochii, dar curaj nu imi gaseam sa incerc vreuna din ele…Ei, acum luandu-mi inima in dinti am zis ca veni momentul sa incerc vreo reteta…Am ales aceasta tarta bavareza cu crema de mascarpone si mere prajite in sos de vin alb si cu zahar!!!O imbinare perfecta de arome!!!
P.S.Si daca tot am facut o tarta cu mere am decis sa particip cu ea la  Provocarea lunii noiembrie ” Dulce Romanie” lansata de Alexandrina.

Ingrediente 8 persoane:

Pentru aluatul de tarta:
200 gr.faina
100 gr.unt
80 gr.zahar
2 galbenusuri
coaja de lamaie

Crema:

200 gr. de mascarpone
100 gr.zahar
2 oua
1 mar mare (de preferat sun merele Granny Smith, eu nu am avut si le-am folosit pe cele Golden)
suc de la 1/2 lamaie

Pentru decorare:
2 mere (idem)
50 grame de zahar
250 gr. vin alb

Recomand pentru aceasta tarta o tava de 24 cm diametru. A mea a fost mai mare si tarta nu a iesit atat de inalta,dar oricum delicioasa!

Incepem prepararea tartei prin a pregati aluatul de tarta. Se amesteca galbenusul cu zaharul si se toarna intr-un vas cu faina, untul (la temperatura camerei ) taiat bucatele si coaja de lamaie.
Se lucreaza rapid toate ingredientele cu buricul degetelor, fara a insista prea mult. Formati o bila de aluat, o inveliti in folie alimentara si o tineti la frigider cel putin 30 de minute.

Am incins cuptorul la 180 de grade. Am scos bila din frigider dupa ce timpul s-a scurs si am intins aluatul pana am obtinut o grosime de 4-5 mm.

Am pus-o intr-o tava rotunda, am perforat fundul acesteia cu furculita si am bagat-o la cuptor pentru 10 minute aproximativ.

Dupa ce tarta a inceput sa prinda putina culoare, am scos-o din cuptor si am lasat-o deoparte pana am pregatit crema.

Pentru a obtine crema am amestecat zaharul cu ouale, am adaugat mascarpone si la sfarsit merele care au fost taiate felii in prealabil si stropite cu sucul de la 1/2 lamaie.

Toata crema se toarna in forma de tarta si se da din nou la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Pentru decorarea acestei tarte am pregatit feliile de mere si le-am amestecat cu zahar si vin. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tigaie si se fierb pana merele devin moi (atentie nu le lasati se se inmoaie prea tare …sa se desfaca).

Dupa ce am scos tarta din cuptor am lasat-o sa se raceasca si am ornat-o cu aceste mere moi cu aroma de vin.

Un rezultat excelent!!!

Pofta maaare!!!!!

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Fancy Cake
    noiembrie 28, 2011 at 2:31 pm

    Ce aroma minunata!

  • Reply
    Ruxi
    noiembrie 28, 2011 at 3:05 pm

    Mmm mmm m … faaaancy! Succes cu provocarea lunii noiembrie.

  • Reply
    Adela Zilahi
    noiembrie 28, 2011 at 4:34 pm

    O minunatie! As vrea si eu!!!! Pupici nazdravanilor! Te pup!

  • Reply
    TeoBucatar
    noiembrie 28, 2011 at 6:10 pm

    Foarte bine arata bavareza ta!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 29, 2011 at 1:00 pm

    Merci Fancy!!!intr-adevar o aroma inedita!!!O zi frumoasa!!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 29, 2011 at 1:01 pm

    Merci Ruxi!!!Pupici!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 29, 2011 at 1:02 pm

    Ade te astept oricand doresti ca sa te pot servi!!:))Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 29, 2011 at 1:02 pm

    Multumesc Teo!!!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    noiembrie 29, 2011 at 1:03 pm

    Mere peste tot.Si eu le ador,as incerca toate retetele posibile.Pupici!

  • Reply
    catkitchen
    noiembrie 30, 2011 at 9:14 am

    nu cred ca a mai ramas si ptr mine ceva , asa-i?
    🙁

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    decembrie 8, 2011 at 6:18 am

    asa e…Cat s-a mancat toata 🙂 o zi frumoasa sa ai!!!

  • Leave a Reply