Revin din nou si din nou la „vechea” si „draga” mea Vanata :). Cred ca am facut o obsesie pentru ea, pe unde merg o vad: in magazin, pe strada, la piata :)). Astazi am si o reteta interesanta pentru voi :). Un aperitiv usor si rapid!!!
Ingrediente:
1 vanata
2 catei de usturoi
1/2 pahar ulei de masline extravirgin
patrunjel
1 lingura de otet de mere
sare
Spalam vinata si o taiem rondele.Presaram cu sare si le lasam 30 de minute sa-si scurga lichidul amar. Odata trecut timpul, spalam rapid rondele de vinetele sub un jet de apa si le punem pe un prosop de hartie sa se scurga.
Incingem tigaia-grill si le „grillam” pe ambele parti.
Intr-un pahar amestecam uleiul de masline cu otetul, cu patrunjelul tocat marunt ,sare si usturoiul taiat cat mai fin (daca aveti aparatul de strivit usturoi,cred ca ar fi si mai indicat).
Am pregatit un vas cu capac si am pus vinetele in cateva straturi alternandu-le cu amestecul obtinut in prealabil.
Se pune capacul si se lasa in frigider cel putin 4 ore inainte de servire.
Sa aveti pofta!!!
P.S. perfect se imbina vanata marinata pe o felie de paine unsa cu crema de branza :))!! (testat :)!!)
7 Comments
Petronela
septembrie 3, 2011 at 1:06 pmLa asa ceva sigur ca poftesc…o fac si eu mereu,mai adaug si zucchini tot griliati….si stiu ca-i foarte bun si de ce nu si sanatos….Mie imi place foarte mult!
Pupici si un weekend cat mai placut!!!
Adela Zilahi
septembrie 3, 2011 at 5:35 pmFoarte bun , dar ma cam feresc de usturoi din cauza stomacului dar la gatit imi place nu mai are gustul asa puternic, o reteta nota 10! Un weekend minunat sa aveti! Puup!
TeoBucatar
septembrie 3, 2011 at 6:05 pmVanata e pasiunea mea si imi pare rau ca nu pot face atat de des cum as vrea!Asta e oreteta grozava!Pupici FB!
fantezie in bucatarie
septembrie 4, 2011 at 9:53 amIntr-adevar o reteta foarte buna(ca sa fiu si eu modesta :))! Multumesc Adela,Teo,Petronela!Weekend placut si voua!Pupici!!
catkitchen
septembrie 5, 2011 at 11:31 amgrozava vanata marinata !!!!
Anonim
septembrie 5, 2011 at 12:49 pmEu nu prea ma impac cu vanata, in schimb dovleceii sunt dementiali pusi pe o felie de paine cu Almette. Astazi in meniu: dovlecei marinati si la desert caut ceva prin gama larga a Fanteziei. Pupici si multumim!
Sorellina
Betty
septembrie 20, 2011 at 3:23 pmSi reteta asta sigur e f potrivita pt provocare. Poti participa cu ambele. Te astept cu drag