Am repetat isprava mea din aceasta vara, cand am facut aceasi tip de tarta de ziua
baietelului cel mic, David! De data asta insa am folosit struguri in loc de zmeura. Rezultatul a fost din nou la fel de excelent!!Gasiti reteta tartei cu zmeura aici.
Pentru baza/blatul tartei aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
250 gr. biscuiti
150 gr. unt
1 lingurita de cacao
Pentru crema:
500 gr.branza de vaci dulce
125 gr.lapte
300 gr.frisca
150 gr.zahar
1 plic de zahar vanilat
1 lingura rasa de gelatina granulata/ pliculet de gelatina (10 grame)
1 plic de budinca de vanilie
1 plic de gelatina (tort-gelee- 8 grame) pentru glazura
1 lamaie
Ultimele trei ingrediente fac diferenta intre cele doua tarte.
Se maruntesc biscuitii in robotul de bucatarie si se amesteca cu untul si cu cacao.Se aseaza compozitia in tava si o intindeti uniform pe toata suprafata ei.
De preferat este sa folositi o tava cu peretii detasabili. Tava se da la frigider pana pregatiti crema.Se amesteca/mixeaza laptele cu branza, cu zaharul,zaharul vanilat si budinca pana obtineti o crema omogena. Eu am folosit robotul de bucatarie pentru a-mi usura munca :).
Separat am batut frisca cu o lingura de zahar.
Am unit cele doua compozitii si am adaugat si gelatina care a fost in prealabil dizolvata in trei linguri de apa. Daca folositi o altfel de gelatina urmariti instructiunile de pe pachet. Compozitia rezultata se toarna in tava peste blat si se da din nou la frigider aproximativ 3 ore.
Peste 2 ore scoateti tava din frigider. Se adauga compozia din gelatina pentru glazura( folosind instructiunile de pe plic) care a fost preparat cu lamaie in loc de apa, si adaugati strugurii, taiati in prealabil in jumatate si fara samburi.
Pofta mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18 Comments
FLORY
septembrie 17, 2011 at 4:22 amDelicioasa,n-as putea refuza niciodata asa bunatate,pupici!
Antonina
septembrie 17, 2011 at 7:07 amca un cheesecake parfumat !! si aratos !
TeoBucatar
septembrie 17, 2011 at 7:23 amFb,deoarece posed aceste ingrediente ghici ce urmeaza:)imi place cum arata si imi plac strugurii albi!
DiaMar-bucataria galbena
septembrie 17, 2011 at 1:55 pmImi plac strugurii mult de tot.Arata bine.O zi buna sa ai.
alinutzika
septembrie 17, 2011 at 3:15 pmarata foarte foarte bine! Pup
Adela Zilahi
septembrie 17, 2011 at 5:38 pmHmm ce bunatate si cred ca am venit prea tarziu pentru o felie! Sa aveti un weekend minunat! Pup strengarii!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:30 amFlory, a fost chiar gustoasa :))!!O zi frumoasa!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:32 amAntonina,de fapt e un cheesecake doar fara al baga la cuptor, perfect pentru timpul asta calduros…ai un desert racoros si nu ai incins bucataria:)!!O duminica frumoasa!!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:34 amTeo :)),deci iti spun de pe acum spor…:))si abia astept sa o vad si intr-o alta prezentare!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:35 amDiaMar,intr-adevar am avut parte si de acesti struguri parfumati,care au dat tartei o savoare aparte!!!O duminica frumoasa!!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:37 amAdela, stiam ca vei veni si tu in vizita asa ca ti-am lasat si tie o feliuta :))Pupicei si strengaritelor tale:))!!
fantezie in bucatarie
septembrie 18, 2011 at 10:47 amalinutzika merci pentru vizita!!O zi frumoasa!!
Petronela
septembrie 18, 2011 at 1:16 pmMmmmmm,un cheesecake de sezon…mi-ai facut o poftaaaaa,toata vara am facut dar…n-am facut cu struguri!Te pup pentru idee si o dumineca plaqcuta!!!
catkitchen
septembrie 18, 2011 at 5:29 pmnu am facut niciodata varianta aceasta , dar arata minunat!!!
maya
septembrie 19, 2011 at 4:35 pmMmmm, delicioasa. Buna si de sezon!
Pupic.
Betty
septembrie 20, 2011 at 3:19 pmTarta asta arata de milioane! Trebuie incercata!
Vlad
octombrie 20, 2011 at 4:16 pmPozele ca pozele, eu am si mancat :D…si tarta e su-per bu-na!!
fantezie in bucatarie
octombrie 21, 2011 at 5:33 ammerci Vlad!!weekend placut!!!