Feluri principale/ Retete/ Retete de suflet

Supa crema de dovleac

septembrie 28, 2011

Familia mea e fan declarat al acestei supe!!E o supa ce imi intruneste multe conditii: e cu legume multe , e light, e sanatoasa, gustoasa, rapida si place tuturor din familie!!!Am facut aceasta supa si cand am avut musafiri si am servit-o cu un pic de smantana, parmezan ras si cu crutoane stropite cu ulei de masline. Ce sa mai….un deliciu!

Ingrediente 4-6 persoane:
un morcov
1/2 ceapa
1/2 telina mica sau tulpina de telina 4-5 fire de marimea degetului mic šŸ™‚ – acum depinde si de gustul vostru
300 gr.dovleac
2 cartofi medii
sare,piper

Pentru servire
ulei de masline
smantana
parmezan ras

Aveti nevoie de un vas in care sa adaugati si sa mentineti cam 1,5 litri de apa. Morcovul, telina si ceapa sunt primele legume ce se pun la fiert. Dupa ce au fiert 10-15 minute adaugam si Ā cartofii , iar spre final dovleacul. Totul se mai lasa pe Ā foc inca 10 minute la foc mic . Cand toate legumele au fiert am luat vasul de pe foc si le-am pasat cu ajutorul blenderului tip picior. Se pune inapoi pe foc se condimenteaza dupa gust si se mai lasa pana da din nou in clocot.

P.S. Am lasat si aceasta poza veche , sa-mi aduca aminte de vremuri de demult!

Pofta mare!!!

 

Supa crema de dovleac

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Ǝncarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 20 minute

Familia mea e fan declarat al acestei supe!!E o supa ce imi intruneste multe conditii: e cu legume multe , e light, e sanatoasa, gustoasa, rapida si place tuturor din familie!!!Am facut aceasta supa si cand am avut musafiri si am servit-o cu un pic de smantana, parmezan ras si cu crutoane stropite cu ulei de masline. Ce sa mai....un deliciu!

Ingredients

  • Ingrediente 4-6 persoane:
  • un morcov
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 telina mica sau tulpina de telina 4-5 fire de marimea degetului mic šŸ™‚ - acum depinde si de gustul vostru
  • 300 gr.dovleac
  • 2 cartofi medii
  • sare,piper
  • Pentru servire
  • ulei de masline
  • smantana
  • parmezan ras

Instructions

1

Aveti nevoie de un vas in care sa adaugati si sa mentineti cam 1,5 litri de apa. Morcovul, telina si ceapa sunt primele legume ce se pun la fiert. Dupa ce au fiert 10-15 minute adaugam si Ā cartofii , iar spre final dovleacul. Totul se mai lasa pe Ā foc inca 10 minute la foc mic . Cand toate legumele au fiert am luat vasul de pe foc si le-am pasat cu ajutorul blenderului tip picior. Se pune inapoi pe foc se condimenteaza dupa gust si se mai lasa pana da din nou in clocot.

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Daniela
    septembrie 28, 2011 at 7:18 am

    Ce frumoase pozele… Eu o fac mai grosuta crema, citeodata pun si paste din alea micute, micute… stelute si alte cerculete… Dar a ta are stelute pozate… Pupici si o zi buna !

  • Reply
    Antonina
    septembrie 28, 2011 at 9:07 am

    Minunata crema ! si ce motiv i-ai facut.. chiar fantezie in supa šŸ™‚ pupici

  • Reply
    Petronela
    septembrie 28, 2011 at 10:13 am

    Nu am mancat niciodata dar cum imi place mult dovleacul sigur e foarte buna si mai ales sanatoasa!!
    Pupici si o zi frumoasa!!!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    septembrie 28, 2011 at 11:51 am

    Arata grozav,de buna ce sa mai spun.Te pup!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 28, 2011 at 12:09 pm

    Daniela si eu o mai fac din cand in cand cu paste mici spre deliciu nazdravanilor mei :)!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 28, 2011 at 12:10 pm

    Merci Anto!e chiar o supa minunata!!O zi frumoasa!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 28, 2011 at 12:11 pm

    Petronela trebuie sa o incerci neaparat,daca esti fan dovleac sigur o sa-ti placa,dar iti spun ca si cei care au sustinut ca nu le place dovleacul au cerut o a doua portie :)).Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 28, 2011 at 12:12 pm

    Multumesc Dia!!O zi cat mai minunata iti doresc!!!

  • Reply
    TeoBucatar
    septembrie 28, 2011 at 6:22 pm

    Nu imi place mie dovleacul dar in schimb imi place mult cum ai dichisit supa asta!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 28, 2011 at 7:35 pm

    Teo,nu spune hop pana nu ai sarit:),dupa cum am spus mai sus aceasta supa au mancat-o si cei care s-au "strambat"ca nu le place dovleacul, asa ca trebuie sa o gusti si sa vezi…:)).O seara frumoasa!!

  • Leave a Reply