Familia mea e fan declarat al acestei supe!!E o supa ce imi intruneste multe conditii: e cu legume multe , e light, e sanatoasa, gustoasa, rapida si place tuturor din familie!!!Am facut aceasta supa si cand am avut musafiri si am servit-o cu un pic de smantana, parmezan ras si cu crutoane stropite cu ulei de masline. Ce sa mai….un deliciu!
Ingrediente 4-6 persoane:
un morcov
1/2 ceapa
1/2 telina mica sau tulpina de telina 4-5 fire de marimea degetului mic š – acum depinde si de gustul vostru
300 gr.dovleac
2 cartofi medii
sare,piper
Pentru servire
ulei de masline
smantana
parmezan ras
Aveti nevoie de un vas in care sa adaugati si sa mentineti cam 1,5 litri de apa. Morcovul, telina si ceapa sunt primele legume ce se pun la fiert. Dupa ce au fiert 10-15 minute adaugam si Ā cartofii , iar spre final dovleacul. Totul se mai lasa pe Ā foc inca 10 minute la foc mic . Cand toate legumele au fiert am luat vasul de pe foc si le-am pasat cu ajutorul blenderului tip picior. Se pune inapoi pe foc se condimenteaza dupa gust si se mai lasa pana da din nou in clocot.
Pofta mare!!!
Supa crema de dovleac
Familia mea e fan declarat al acestei supe!!E o supa ce imi intruneste multe conditii: e cu legume multe , e light, e sanatoasa, gustoasa, rapida si place tuturor din familie!!!Am facut aceasta supa si cand am avut musafiri si am servit-o cu un pic de smantana, parmezan ras si cu crutoane stropite cu ulei de masline. Ce sa mai....un deliciu!
Ingredients
- Ingrediente 4-6 persoane:
- un morcov
- 1/2 ceapa
- 1/2 telina mica sau tulpina de telina 4-5 fire de marimea degetului mic š - acum depinde si de gustul vostru
- 300 gr.dovleac
- 2 cartofi medii
- sare,piper
- Pentru servire
- ulei de masline
- smantana
- parmezan ras
Instructions
Aveti nevoie de un vas in care sa adaugati si sa mentineti cam 1,5 litri de apa. Morcovul, telina si ceapa sunt primele legume ce se pun la fiert. Dupa ce au fiert 10-15 minute adaugam si Ā cartofii , iar spre final dovleacul. Totul se mai lasa pe Ā foc inca 10 minute la foc mic . Cand toate legumele au fiert am luat vasul de pe foc si le-am pasat cu ajutorul blenderului tip picior. Se pune inapoi pe foc se condimenteaza dupa gust si se mai lasa pana da din nou in clocot.
10 Comments
Daniela
septembrie 28, 2011 at 7:18 amCe frumoase pozele… Eu o fac mai grosuta crema, citeodata pun si paste din alea micute, micute… stelute si alte cerculete… Dar a ta are stelute pozate… Pupici si o zi buna !
Antonina
septembrie 28, 2011 at 9:07 amMinunata crema ! si ce motiv i-ai facut.. chiar fantezie in supa š pupici
Petronela
septembrie 28, 2011 at 10:13 amNu am mancat niciodata dar cum imi place mult dovleacul sigur e foarte buna si mai ales sanatoasa!!
Pupici si o zi frumoasa!!!
DiaMar-bucataria galbena
septembrie 28, 2011 at 11:51 amArata grozav,de buna ce sa mai spun.Te pup!
fantezie in bucatarie
septembrie 28, 2011 at 12:09 pmDaniela si eu o mai fac din cand in cand cu paste mici spre deliciu nazdravanilor mei :)!Pupici!
fantezie in bucatarie
septembrie 28, 2011 at 12:10 pmMerci Anto!e chiar o supa minunata!!O zi frumoasa!!!
fantezie in bucatarie
septembrie 28, 2011 at 12:11 pmPetronela trebuie sa o incerci neaparat,daca esti fan dovleac sigur o sa-ti placa,dar iti spun ca si cei care au sustinut ca nu le place dovleacul au cerut o a doua portie :)).Pupici!!
fantezie in bucatarie
septembrie 28, 2011 at 12:12 pmMultumesc Dia!!O zi cat mai minunata iti doresc!!!
TeoBucatar
septembrie 28, 2011 at 6:22 pmNu imi place mie dovleacul dar in schimb imi place mult cum ai dichisit supa asta!Pupici!
fantezie in bucatarie
septembrie 28, 2011 at 7:35 pmTeo,nu spune hop pana nu ai sarit:),dupa cum am spus mai sus aceasta supa au mancat-o si cei care s-au "strambat"ca nu le place dovleacul, asa ca trebuie sa o gusti si sa vezi…:)).O seara frumoasa!!