Un desert de origine piemonteza (Italia) – racoros,rapid si delicat in acelas timp!!! Se spune ca acest desert a fost inventat la inceputul secolului 19 de o doamna de origine ungara. Pentru mine e un desert „salvator” – pentru cand nu am chef de gatit :)).
Ingrediente:
500 ml smantana pentru frisca(asa si o gasiti in comert)
90 ml lapte
100 gr.zahar
un plic de gelatina 10 gr
1 lingurita de coniac / de esenta de vanile, rom ce preferati mai mult sau ce aveti in casa š
Intr-un pahar am lasat la inmuiat gelatina in laptele rece.
Intre timp am pus intr-un vas frisca cu zaharul si le-am pus pe foc sa se infierbinte,dar atentie nu fierbeti. Cand zaharul s-a dizolvat si smantana deja e fierbinte turnati peste ea gelatina cu laptele.
Amestecati bine pana la dizolvarea gelatinei. Luati de pe foc si adaugati coniacul sau esenta de vanilie.
Pregatiti vasele/formele. Umeziti-le in prealabil cu apa rece sau puteti sa le ungeti cu un pic de ulei (inainte de a turna compozitia ) ca sa va fie mai usor sa le scoateti din forme.
Dupa ce s-au racit se pun la frigider pentru minim 2 ore. Se serveste cu fructe proaspete,sirop de fructe sau gem.
Sa aveti pofta maaare!!!
8 Comments
Anonim
septembrie 5, 2011 at 1:18 pmBun bun…uite si desertul de care vorbeam in comentariu meu postat la vanata marinata. Nu ma dau in vant dupa dulciuri, dar desertul asta merita tot timpul din lume:D…
Sorellina
Antonina
septembrie 5, 2011 at 1:20 pmlovely !! printre preferatele mele clar! pupici
Adela Zilahi
septembrie 5, 2011 at 6:33 pmSalvator sau nu, este un desert divin! pup cu drag!
Petronela
septembrie 5, 2011 at 7:27 pmAu dreptate fetele…divin,salvator minunat,doar timpul de salivat langa frigider…asta nu-mi place!
Pupici si o seara placuta!!!
TeoBucatar
septembrie 5, 2011 at 8:59 pmCel mai tare imi plac sosurile de fructe la deserturile astea!pupici
fantezie in bucatarie
septembrie 6, 2011 at 11:48 amAdela,asa e e un desert divin perfect pentru orice ocazii :))Pupici!
fantezie in bucatarie
septembrie 6, 2011 at 11:49 amPetronela! asa e cele doua trei ore cat stau la frigider,abia te abtii sa nu salivezi :))O zi frumoasa iti doresc!!!
fantezie in bucatarie
septembrie 6, 2011 at 11:50 amTeo! mie imi plac ambele si sosurile si desertul in sine :))Din pacate sunt o mare pofticioasa :))Pupici!