Desert

Panna cotta

Un desert de origine piemonteza (Italia) – racoros,rapid si delicat in acelas timp!!! Se spune ca acest desert a fost inventat la inceputul secolului 19 de o doamna de origine ungara. Pentru mine e un desert „salvator” – pentru cand nu am chef de gatit :)).

Ingrediente:

500 ml smantana pentru frisca(asa si o gasiti in comert)
90 ml lapte 
100 gr.zahar
un plic de gelatina 10 gr
1 lingurita de coniac / de esenta de vanile, rom ce preferati mai mult sau ce aveti in casa šŸ™‚
Intr-un pahar am lasat la inmuiat gelatina in laptele rece.
Intre timp am pus intr-un vas frisca cu zaharul si le-am pus pe foc sa se infierbinte,dar atentie nu fierbeti. Cand zaharul s-a dizolvat si smantana deja e fierbinte turnati peste ea gelatina cu laptele.
Amestecati bine pana la dizolvarea gelatinei. Luati de pe foc si adaugati coniacul sau esenta de vanilie.
Pregatiti vasele/formele. Umeziti-le in prealabil cu apa rece sau puteti sa le ungeti cu un pic de ulei (inainte de a turna compozitia ) ca sa va fie mai usor sa le scoateti din forme. 
Dupa ce s-au racit se pun la frigider pentru minim 2 ore. Se serveste cu fructe proaspete,sirop de fructe sau gem.
Sa aveti pofta maaare!!!

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Anonim
    septembrie 5, 2011 at 1:18 pm

    Bun bun…uite si desertul de care vorbeam in comentariu meu postat la vanata marinata. Nu ma dau in vant dupa dulciuri, dar desertul asta merita tot timpul din lume:D…
    Sorellina

  • Reply
    Antonina
    septembrie 5, 2011 at 1:20 pm

    lovely !! printre preferatele mele clar! pupici

  • Reply
    Adela Zilahi
    septembrie 5, 2011 at 6:33 pm

    Salvator sau nu, este un desert divin! pup cu drag!

  • Reply
    Petronela
    septembrie 5, 2011 at 7:27 pm

    Au dreptate fetele…divin,salvator minunat,doar timpul de salivat langa frigider…asta nu-mi place!
    Pupici si o seara placuta!!!

  • Reply
    TeoBucatar
    septembrie 5, 2011 at 8:59 pm

    Cel mai tare imi plac sosurile de fructe la deserturile astea!pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 11:48 am

    Adela,asa e e un desert divin perfect pentru orice ocazii :))Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 11:49 am

    Petronela! asa e cele doua trei ore cat stau la frigider,abia te abtii sa nu salivezi :))O zi frumoasa iti doresc!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    septembrie 6, 2011 at 11:50 am

    Teo! mie imi plac ambele si sosurile si desertul in sine :))Din pacate sunt o mare pofticioasa :))Pupici!

  • Leave a Reply